CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trenér Veselý: Brantlová nám chybí

Už jen čtyři kola zbývají do konce dlouhodobé části Ženské basketbalové ligy. Dva zápasy se odehrají ještě do Vánoc, zbylé dva během první lednové dekády. Basketbalistky karlovarské Lokomotivy tak čeká letos poslední utkání na domácí palubovce. Soupeř? VALOSUN Brno.

"Každý zápas je důležitý, navíc se srovnatelným soupeřem," říká karlovarský trenér Tomáš Veselý. Lokomotiva je v tabulce zatím šestá, brněnský celek je za ní o bod a jediné místo. I proto čeká Veselý dramatický zápas do posledních vteřin.

"Bude to boj o každý metr, velmi vyrovnané a bojovné. Pro diváky určitě atraktivní zápas." Hra VALOSUNu stojí na Vlkové a Zrůstové. "Klíčem k úspěchu je obě ubránit," ví Veselý.

Totéž věděl před čtrnácti dny o Steffanové a nakonec především ona rozhodla o výhře Hradce Králové. "To jsme nezvládli," přiznává Veselý.

Namále měl jeho tým také v posledním kole. Na palubovce nováčka BA Sparta unikl pořádné ostudě až na poslední chvíli, když beznadějně poslední tým tabulky porazil až v prodloužení. Sparta měla o motivaci postaráno.

Její kouč Jiří Bárta dlouhá léta předtím vedl právě Karlovy Vary, odtud znal také Terru Wallaceovou. Americkou rozehrávačku, kterou si letos do Prahy přivedl.

"Nálada v týmu je jako vždy dobrá, jen to nedokážeme prodat. Vydřená výhra nám ale pomohla," říká karlovarský kouč.

Jak moc, to se uvidí právě v domácím zápase s VALOSUNem. Už bez Brantlové, která zamířila do Španělska. "Její body nám chybí a chybí v ofenzivě. Tým se s tím srovnává," přiznává Veselý.

Karlovým Varů by mělo na druhou stranu pomoci, že mohou proti Brnu nastoupit se vším, co mají. To je situace, kterou nepoznaly od samého začátku soutěže.

Ač byla na začátku týdne nemocná Magerčiaková, trenér Veselý může s úlevou prohlásit: "Jsme všechny, trénujeme komplet. Na zápas bude devět hráček." Utkání 16. kola Ženské basketbalové ligy BK Lokomotiva Karlovy Vary – VALOSUN Brno se hraje v sobotu od 17.30 hodin v hale v Jízdárenské ulici. Hosté přijedou bez dlouhodobě zraněné K. Křížové a dále bez K. Hrabákové.

Poslední vzájemné výsledky
21.10.2009 Valosun Brno - Loko K. Vary 76:85 (29:20 52:44 64:61)
22.11.2008 Loko K. Vary - Valosun Brno 76:99 (16:24 37:46 57:70)
01.10.2008 Valosun Brno - Loko K. Vary 92:82 (20:16 46:33 71:57)


(převzato z basket.idnes.cz)