CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Valosun vždy mezi čtyřmi

Středoevropská liga, Český pohár a nejvyšší tuzemská soutěž. Na třech frontách bojují basketbalistky Valosunu Brno. A všude jsou mezi nejlepšími čtyřmi.
 První vrchol přichází na řadu o víkendu. V Karlových Varech se svěřenkyně Zdeňka Hummela pokusí uspět ve Final Four Středoevropské ligy CEWL. „Když jsme tam postoupili, tak chceme vyhrát. Ale trápí nás velká marodka, uvidíme v jakém stavu tam pojedeme. Millerová kvůli nemoci netrénuje celý týden a pokud by chyběla, bylo by to pro nás velké oslabení,“ odkrývá trable se sestavou Hummel.
Mimo hru jsou Giacintová se Zrůstovou, sezona skončila pro kapitánku Svobodovou. „Problém máme hlavně s pivotkami. Pokud nehraje nebo se brzy vyfauluje Millerová, nemáme náhradu. Tak jsme ztratily vyhraný zápas s Trutnovem,“ připomněl poslední ligovou porážku.
Valosun se do Final Four kvalifikoval suverénním vítězstvím ve skupině B Středoevropské ligy, když neprohrál ani jediné z osmi utkání.
V semifinále narazí v sobotu od 18.45 na domácí Lokomotivu Karlovy Vary, která ve skupině A skončila druhá za slovenskou Nitrou. „Nebude to jednoduché. Vary jsou doma a udělají všechno pro vítězství. Velmi silná je ovšem Nitra,“ nastínil rozložení sil Hummel. Ve druhém semifinále změří síly Inpek UFK Nitra a BK ´99 PU Prešov. Finále se hraje v neděli. V dresu Nitry se představí česká reprezentantka Edita Šujanová, která odstartovala kariéru právě v královopolském družstvu.
S Karlovými Vary, které v loňském premiérovém ročníku Středoevropské ligy obsadily druhou příčku, mají brněnské basketbalistky pozitivní bilanci. Ve dvou vzájemných ligových duelech Brňanky vyhrály. „CEWL bereme vážně, ve všech soutěžích jsme se dostali do závěrečné fáze a chceme uspět,“ zopakoval kouč.
V nadstavbové části ženské ligy se cesty obou celků rozdělily. Lokomotiva drží zatím třetí příčku ve skupině A2. Hummlovy svěřenkyně jsou průběžné čtvrté po dvou odehraných kolech elitní skupiny A1. Mají však stejně bodů jako třetí Kara Trutnov.
Na západě Čech se trenér možná bude muset obejít bez Šárky Kašpárkové, jejíž angažování vyvolalo kolem klubu velký humbuk. „Šárka je taky nějaká marodná. Chtěli bychom, aby jela, ale ukáže se až podle jejího stavu,“ upřesnil Zdeněk Hummel.

(Převzato z deník.cz)

Valosun vždy mezi čtyřmi