CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP zaslalo stanoviska

Z důvodu opětovné hrozby zrušení tréninků i pro registrovanou mládež a v rámci nejasného osudu všech mládežnických soutěží - byl ženský basketbalový klub KP Brno představiteli ČBF požádán o stanovisko k této situaci.


Níže předkládáme reakce trenérů i vedení oddílu v plném znění, tak jak byly odeslány.


Monika Šívrová-Stehlíková - vedoucí SpS, trenérka U14-U15 odchovankyně KP a bývalá extraligová hráčka: “V rámci žákyň KP Brno jsme byli pohotoví a využili každou možnost tréninku v rámci doposud platných opatření. Jestliže nyní opět nebude možnost trénovat - bude to pro všechny už velice těžké zvládnout a budeme usilovat o to, abychom se vrátili zpátky co nejdříve," 


Karolína Jandová-Melichárková - trenérka U11-U12, bývalá extraligová hráčka KP: "Dobrý den, dětský sport by se neměl zavírat. Sám předseda NSA se nechal slyšet, že prioritou je sportování dětí. Dále se můžeme odkázat na dalši doporučení (viz. prof. PaedDr. Pavel Kolář Ph.D.), který varuje nad budoucími dopady neaktivity dětí, které potřebují pohyb, jakožto primární potřebu! Prosím o zohlednění budoucích dopadů, které může mít zákaz sprotovaní za následek, což jsou civilazační onemocnění - cukrovka, obezita, vysoký krevní tlak. Obecně hrozí snížení zájmu o sportování a pohyb. Pohyb je prevence k civilizačním i psychickým chorobám, dále upevňuje morální zásady a chovaní, v rámci kolektivu utužuje nejen tělo ale i ducha!"


Edita Šujanová - vicemistryně světa, odchovankyně a jedna z největších osobností KP Brno, nyní trenérka přípravky KP a kategorie U10: "Z pohledu trenérky těch nejmenších dětí - je to absolutně nevhodné řešení... Měsíc ano, měsíc ne. Týden skupinka, týden v podstatě dvojice. Dlouhodobé omezení trénování pouze venku, což u dětí značně omezí možnost se dále rozvíjet. Děti potřebují stabilitu v tréninkovém režimu a opakování, takže veškerá práce od začátku je v podstatě ztracená i přes veškerou snahu udržet je pomocí individuálních návodů a videí při tréninku."


Róbert Sivák starší - vedoucí SCM, trenér kategorií U15-U17: "Uvítali jsme možnost opětovného trénování a věřili v rozjetí soutěží (i přes nutnost testování hráček a trenérů). Po tak dlouhé době byl už nejvyšší čas a máme obavy pokud se vše opět zakáže, aby část hráček v tomto problémovém věku svoji sportovní činnost neukončila."


Richard Foltýn - dlouholetý předseda KP Brno a generální manažer seniorských i mládežnických týmů: "Veškeré několikaleté úsilí všech našich trenérů i obrovské prostředky vynaložené do výchovy mládeže a do všech typů náborových akcí (aby jsme děti odtrhli od počítačů a ochránili je od všech nešvarů současnosti) - vyjdou vinou někdy až absurdních restrikcí vniveč. Po celou dobu koronavirové pandemie dodržujeme všechna předepsaná nařízení tak, aby jsme zachovali alespoň povolené metody tréninků, ale zároveň poukazujeme na to, že sport jako takový je tou nejlepší prevencí před jakýmkoliv onemocněním či závislostí a proto by měl být v tomto nelehkém období spíše doporučován a hájen - nikoliv zakazován...!"

KP zaslalo stanoviska