CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Otočená série a postup na MČR!

Senzačně z 0:2 na 3:2 otočily juniorky VALOSUNu KP čtvrtfinále extraligy U19 se Slovankou a postoupily na květnové MČR! Očekávalo se, že souboj čtvrtého s pátým po základní části bude vyrovnaný, ale po dvou ztracených zápasech v Praze se mladým Brňankám moc nadějí nedávalo.


Jenže družstvo trenéra Svobody doplnila Kopecká (v Praze nehrála kvůli souběžnému play off žen), naopak Slovanka pojala cestu k odvetám na Moravu jako výlet (ani neměla zajištěné ubytování). Ukázala se ošidnost play off... V hale na Vodově VALOSUN KP vydřel dvě vítězství a bojovně naladěn vyrazil i k pátému rozhodujícímu duelu do haly Aritmy.


Hostující hráčky si musely zvyknout na malé hřiště i slunce pražící do očí na útočné polovině, Slovanku však do rozhodujícího trháku nepustily. Ve druhém poločase VALOSUN KP zlepšil pohyb, umdlévající soupeř nestíhal a skóre se nenápadně začalo otáčet. Závěrečná čtvrtina se už hrála v režiii Brňanek vytrvale povzbuzovanými tradičními fanoušky manželi Příhodovými a ing. Žilkovou. Po skončení utkání brněnská děvčata přijímala gratulace, mezi prvními od Mileny Moulisové, předsedkyně komise VB ČBF - dívky a Martina Šibala, majitele partnerského VALOSUNu. 


"Postup na juniorské MČR je obrovským úspěchem královopolského mládežnického basketbalu. Je to vyvrcholení práce všech našich trenérů mládeže. Těšíme se na závěrečný turnaj do Prahy a spolu s děvčaty si pojedeme Final Four v hale Královka především užít," prohlásil kouč Marian Svoboda. Na MČR se probojovaly USK (pořadatel), SŠMH, BA Sparta a VALOSUN KP. Půjde tedy o souboj basketbalových bašt Prahy a Brna...


Program MČR - sobota 2.5., semifinále: USK - VALOSUN KP (14.30), SŠMH - BA Sparta (17.30), neděle 3.5., o třetí místo (13), finále (15).


5. utkání čtvrtfinále play off U19: Basket Slovanka - VALOSUN KP Brno 55:62 (14:8, 27:24, 37:40)


Body: Djačuková 12, Prachařová a Kracíková 10 - Kopecká 23, M. Heroschová 13, Žilková 11, Příhodová 7, Vitásková 6, Dufková 2. Konečný stav série: 2:3!!!

Otočená série a postup na MČR!