CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Postup do semifinále ŽBL!

A je hotovo! Po porážce se Slavii v úvodu play off by málokdo čekal, že přesně za týden se z postupu do semifinále ŽBL budou radovat Brňanky. VALOSUN KP zabral a v úterý v Praze, ve čtvrtek v Králově Poli a v sobotu 5. dubna opět v Praze (79:69) houževnatého protivníka třikrát za sebou zdolal.


Po čtvrtfinalovém vítězství 3:1 na zápasy nad silnou, zkušenou a sebevědomou Slavií se basketbalistky VALOSUNu KP Brno mohou v semifinále těšit na derby s BK IMOS! O finále si Královopolanky (v sestavě např. s Vlkovou, Zrůstovou, Křížovou, Svobodovou a Večeřovou) naposledy zahrály v roce 2011.


Čtvrté střetnutí série play off se hrálo v Praze v kuriozním protředí, po házenkářích zůstala dolepená plocha, zejména u lavičky se těžko zvedaly nohy. V hale částečně fungovala pouze jedna světelná tabule. Od úvodu naprosto koncentrovaný hostující celek byl stále ve vedení, nejvíce o 16 bodů. Brňanky převyšovaly Slavii zejména ve střelbě z pole (54%:38%) a lépe doskakovaly (34:24). Zápas vyšel pivotce Lence Šípové (25 bodů, 5 doskoků). Ještě před rokem hráčka týmu bosse Ivo Kaderky byla k neudržení, závěr zvládla i se čtyřmi osobními chybami na kontě.


Domácím basketbalistkám se podařilo nadechnout na začátku poslední čtvrtiny, ale desetibodová šňůra hostujících děvčat z trestných hodů (74:58) jim ukončila sezonu. "Pro čtvrtfinále na nás vyšel nepříjemný soupeř se čtyřmi bývalými reprezentantkami a trojicí kvalitních cizinek. Celkově rozhodla naše výborná obrana, vůle po vítězství a lepší kondice," zhodnotil čtvrtfinále trenér VALOSUNu KP Marian Svoboda. 


Slavia Praha - VALOSUN KP Brno 69:79 (18:27, 34:42, 48:56). Konečný stav série: 1:3


Body: Johnová 15, Jones 14, Nezdařilová 9 - Šípová 25, Sprague 16, Ward 12, Sedláková 10. Pospíšilová a Mrhálková 7, Adamcová 2, fauly: 32:24, TH: 19/16:29/23, trojky: 5:4, rozhodčí Lukeš, Baloun, Kapaňa, 80 diváků (z toho třetina basketbalových příznivců fandila hostům...!).


Podrobné statistiky - ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_163887_soutez_910.html


Více o čtvrtých čtvrtfinálových zápasech - ZDE: http://basket.idnes.cz/ctvrtfinale-ligy-basketbalistek-hradec-kralove-valosun-brno-p5t-/zbasket.aspx?c=A140405_175600_zbasket_tof


A ZDE: http://basketbal.cz/14797-zbl-nejlepsi-ctverice-sezony-je-kompletni.html

Postup do semifinále ŽBL!