CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V pátek souboj na nábřeží

Úvodní zápasy play off jsou pro domácí týmy obecně ošidné a svazující, pokud zaváhají, tak iniciativu přebírá soupeř a výhoda lepšího umístění z dlouhodobé části je ta tam... V prvním utkání o bronz v Chance ŽBL mezi KP TANY a Hradcem Králové si hostující tým už plánoval vítězné tanečky.

Jenže Brňanky včas zatáhly za záchranou brzdu, za stavu 61:67 udeřily, zkrotily až nečekaně kousající Lvice a zaknihovaly si výhru 80:74. V pátek je na programu druhé dějství u Labe (17), lze opět čekat úpornou bitvu, v níž svoji roli budou mít individuality.

V úterý se předvedla hostující Sokolka Kristýna Čuperková, která si asi načasovala formu na duben. Udělala si sezonní střelecký rekord (23 bodů), kariérní (26 b.) má z roku 2016 - a zase proti KP Brno...

Druhou velkou dámou večera byla domácí Kateřina Galíčková, trefených 29 bodů a 9 proměněných TH je jejím karierním rekordem v ŽBL! "No mohla to zaokrouhlit na třicet," usmívala se trenérka basketbalistek KP TANY Marcela Krämer, která má v hlavě už páteční souboj.

Vzhledem k tomu, že vyjímečně jsou v sérii místo jednoho dva dny volna, tak drobnosti se dají na tréninku ještě doladit. "Páteční zápas chceme vyhrát, bude však třeba navázat na naši dobrou defenzívu z poslední úterní čtvrtiny a hrát naši rychlou hru," dodala M. Krämer.

Dá se očekávat, že doma v hale na Eliščině nábřeží bude opět tahounem Kateřina Zeithammerová, dirigentka Lvic, která v Brně hrála takřka bez střídání 37 min. a dala 4 trojky... "Řekla bych, že v dalších zápasech musíme hrát tvrději do koše a získávat fauly. To se nám nepovedlo. Musíme si dávat pozor i na útočné doskoky Brna a další šance, které právě z doskoků plynou."

Bookmakeři Tipsportu nastavili kurzy na 2.15x1.77, dá se očekávat další zajímavé střetnutí, které bude ozdobou letošní ligy. Protože se hraje na tři výhry, tak je jisté, že se v neděli bude opět bojovat ve Starez aréně v Brně v rámci projektu Family day (10:30). A jako hlavní osobnost se ho tentokrát zúčastní vícemistryně světa a bývala hráčka KP Brno (zlato z ČP, stříbro po 24 letech v ŽBL) - Ilona Burgrová.

Celé dopoledne také zpestří speciální soutěže i atrakce pro děti (za výhodné rodinné vstupné). Během zápasu se představí hračky a trenéři královopolského SpS a zástupce ČBF - JM navíc ocení ženy KP Brno D, vedené hrající trenérkou Andreou Foltýnovou, za jejich triumf v letošním ročníku OP s právem účasti v kvalifikaci o 2. ligu žen.

V pátek souboj na nábřeží