CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

S Lvicemi o cennou medaili

Přesně po 10 letech se bude opakovat památná bitva o 3. místo mezi tehdejším Valosunem KP a Hradcem Králové, série skončila až v květnu 2014 a Lvice zvítězily 3:2 na zápasy (rozhodující utkání v Brně se muselo hrát kvůli MS v kuželkách v náhradní staré hale...). Ze současných hráček obou týmů byla na soupisce pouze brněnská kapitánka Eva Kopecká. Tradiční rivalové se pak utkali v play off se střídavou bilancí ještě mnohokrát a od úterý je čeká další dějství vzájemných soubojů.


Oba celky prohrály v semifinále  0:3, zatímco Východočešky neměly proti USK šanci, hráčky KP TANY sehrály důstojné partie se Žabinami. Přes čtvrtfinále se obě družstva prokousala přes pětizápasové strhující bitvy se Slavií (Hradec Králové) a Chomutovem (KP TANY). O cenný bronz se hraje také na tři výhry, Královopolanky na medaili ze ŽBL čekají čtyři roky od po dlouhodobé části vyhlášeného pořadí covidového ročníku.


V probíhající sezoně mají soupeři za sebou čtyři vzájemná utkání, v lize nejprve Brňanky zvítězily doma 80:77 v prodloužení, u Labe 85:64 a v nadstavbě A1 ve Starez aréně 79:63. Do vyřazovací části šly Moravanky z třetí pozice, Sokolky z páté. Slibnou vzájemnou bilanci pokazila KP TANY porážka na Federálním poháru 69:73 v Piešťanech. 


"Čeká nás vrchol sezony. Série o bronz s KP slibuje napínavé zápasy. Doufám, že bude aspoň tak zajímavá jako čtvrtfinále se Slavií a snad pro nás i podobně úspěšná," věří Klara Vojtíková, kapitánka Lvic. A ve stejné funkci je na druhé straně odchovankyně KP Eva Kopecká. "Hradec musíme přehrát basketbalem, kterým se prezentuje celou sezonu. Určitě to nebude jednoduchá série."


Staronový trenér Hradce Králové Miroslav Volejník nedávno vystřídal z pozice asistenta na lavičce Petera Bálinta a bude spoléhat na produktivní dvojici Zeithammerová, Effangová, dále na střelkyní Čuperkovou a nadějnou Velichovou. Oba týmy vyznávají agresivní a rychlý basketbal, jak už to v play off bývá, mohou rozhodovat maličkosti, chvilková menší koncentrace, výpadky v obraně, nižší procento TH.


"Jedním z předsezónních cílů bylo umístění na jedné z medailových pozic. I přes porážku v semifinále jsme tam, kde jsme chtěli být, navíc s výhodou domácího prostředí v případném pátém zápase," připomenul Jakub Gazda, asistent trenérky KP TANY.


Současně Jakuba Gazdu těší touha jeho děvčat po úspěchu, ale i varuje před protivníkem.  "V našem týmu je obrovské množství energie a motivace. A podle toho doufám, že série bude i vypadat. Hradec je však známý dobrým načasováním formy v konci sezóny, jeho horší umístění v základní části ligy pro play-off neznamená vůbec nic."


Bookmakeři Tipsportu favorizují KP TANY při kurzech 1.15 x 5.70. Ve velké hale Starez arény se bude hrát 16.4. (18), 21.4. (10:30 - FAMILY DAY) a případně 25.4. (18), v hale Sokola na Eliščině nábřeží se bude bojovat 19.4. (17), případně 23.4. Během úterního zahajovacího střetnutí také dojde k ocenění královopolských juniorek za letošní posun z baráže až na konečné velmi pěkné 5. místo v extralize U19!


Více také v článku na webu ženského basketbalu - ZDE: https://zbl.basketball/kralovsky-duel-o-bronz/17272


A v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/kp-tany-brno-zbl-serie-o-treti-misto-hradec-kralove-prvni-utkani.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

S Lvicemi o cennou medaili