CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nepovedený závěr KP TANY

Čtvrfinalová série Chance ŽBL mezi Chomutovem a KP TANY se bude hrát i o Velikonocích, po nedělní výhře Levhartic 79:70 je stav 1:1 na zápasy, třetí pokračování je na programu ve středu od 20 h. ve Starez aréně Vodova jako dvojzápas s KNBL Basket Brno - Nymburk (17), za jedno vstupné. Čtvrté utkání bude v pátek v Chomutově, případné páté v neděli v Brně. 


Brňanky dopolední televizní odvetu parádně začaly (0:8), už po 66 s si domácí kouč Staněk bral oddechový čas!  Levhartice se přece jen vzpamatovaly, nicméně stále jen dotahovaly náskok Moravanek, ten se vyšplhal po trojce Anežky Kopecké až na 12 bodů (17:29). Po dvou trojkách Dominicy Hynkové (34:44) však přišly čtyři po sobě neproměné šestky... A Severočešky upravily na přijatelný poločasový rozdíl.


Po změně stran se Levhartice přiblížily na rozdíl 2 bodů (51:53, 54:56), v bouřlivém prostředí umocněném přenosem na Nova Sport 1 v rámci projektu Family day se s napětím čekalo, zda bude koncovka podobně detektivní jako ve čtvrtek v Brně. Do finiše vstupovaly hráčky KP TANY s otřesenou a ošetřovanou Kateřinou Galíčkovou, ale i s devítibodovým polštářem. Jenže v 35. min. Brejchová otočila na 68:66 a rozjetý domácí celek po 16 bodové šňůře zcela ovládl finiš.


Brňanky byly 34 minut ve vedení, ale už po několikáté v sezoně to nedokázaly přetavit ve vítězství... Poslední čtvrtina skončila 24:6...! Ve statistikách byl výraznější rozdíl v doskocích (45:32), na výsledku se podepsaly i bídné TH (45%) hostujícího družstva. 


Hlasy trenérů 


Marcela Krämer,  KP TANY Brno: Musím se na ten zápas podívat, co se stalo. Bohužel jsme dovolili dvakrát Chomutovu vrátit se do zápasu, i když jsme měli vedení přes deset bodů. Nevím, proč jsme dali jen šest bodů v poslední čtvrtině. Musíme si to vyhodnotit.“


Pavel Staněk, Chomutov: Pocity jsou odlišné od čtvrtka v Brně. Jsem hrozně rád, že to holky nevzdaly, bojovaly až do konce a že v určitý moment jsme se vždycky dotáhli, nezlomilo nás to, šli jsme krůček po krůčku za vítězstvím."


Levhartice Chomutov - KP TANY Brno  79:70 (17:24, 42:46, 55:64) 


Body: Pollard 25 (11 doskoků), Brejchová 15, Satoranská a Kadlecová 10 - A. Kopecká 15, Šotolová 14, Malíková 12, Hynková 10, Galīčková 9, Carter 6, Svatoňová 4, fauly: 21:20, TH: 19/16:20/9, trojky: 5:7, rozhodčí Blahout, Ulrych, Perlík, 532 diváků vč. hlasité dvacetičlenné skupiny fanoušků z Brna. Stav série: 1:1.

Nepovedený závěr  KP TANY