CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Opory KP zářily v Izraeli

České basketbalistky 3x3 si zahrají na MS, které uspořádá na konci května rakouská Vídeň. Rozhodl o tom jejich výkon na kvalifikačním turnaji v izraelském Eilatu, kde ze tří utkání dvakrát zvítězily a čeká je tak střet s elitní světovou konkurencí.


Spolu s českým kvartetem, které z poloviny tvořily opory KP Brno Kateřina Galíčková a Karolína Šotolová, postupují také Australanky a domácí Izrael. 


V základní skupině český tým ve složení Voráčková, Rylichová, Galíčková a Šotolová zvítězil nad Madagaskarem 21:9 a podlehl Austrálii 16:18. V semifinále zdolaly naše reprezentantky vítězky druhé skupiny z Kolumbie 15:13 a mohly se zaslouženě radovat.


Právě královopolská Kateřina Galíčková dle oficiálního serveru FIBA 3x3 předvedla v rozhodujícím utkání parádní ofenzivu, při které zaznamenala 8 bodů a celkově byla označena jako hvězda na vzestupu trojkového basketbalu.


U Karolíny Šotolové zase přímo reprezentační trenér vyzdvihl defenzivu a prohlásil o ní, že je dle jeho mínění aktuálně nejlepší obránce hráčky s míčem na pozici 1 a 2 u nás.


Přímý přenos rozhodujícího postupového utkání s Kolumbií - ZDE: https://youtu.be/yWdG5XK6gCQ


Více o průběhu kvalifikace i o složení "české" skupiny na MS v rozhovoru s úspěšným šéftrenérem reprezentačního úseku 3x3 Radkem Šnáblem - ZDE: https://cz.basketball/ceka-nas-vynikajici-skupina-ms/a15505

Opory KP zářily v Izraeli Opory KP zářily v Izraeli Opory KP zářily v Izraeli