CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky zlobily favorita

Statečným výkonem ozdobily basketbalistky KP duel vedoucích týmů Chance ŽBL. S euroligovým gigantem USK sice prohrály 50:86, ale předvedly řadu pěkných akcí a ve druhé a zejména čtvrté čtvrtině byly i vyrovnaným protivníkem.


Škoda, že domácí děvčata vstoupila do utkání s respektem (0:13),  sedm minut trvalo než se trefily do koše, dvěma trojkami je nastartovaly Dominica Hynková a Kateřina Galíčková (6:16).  Favorit z SH Královka narazil ve Starez Aréně na odhodlání Brňanek a náskok v jeho prospěch nenarůstal tak jako v jiných ligových utkáních. 


Tým USK těžil ze síly podkošových hráček, připsaly si 20 útočných doskoků (8 nová posila, Britka Fagbenle), poměr bodů  z vymezeného území byl 18:54, z brejků 8:28. Ovšem běhavé hráčky KP zase donutily soupeře k 25 ztrátám a vychutnaly si světové hvězdy pěti bloky! Navíc ubránily střelkyně USK na oblouku, když ty z 15 tříbodových pokusů daly jediný. Zahrála si celá lavička KP vč. ligové debutantky, juniorky Terezy Trávníčkové.


Hlasy trenérů


Natálie Hejková, trenérka USK: "Zápas měl slušnou úroveň, začaly jsme velice dobře a získaný náskok držely po celý průběh. Bylo důležité, že se nikdo nezranil, šanci dostaly hráčky, které nehrají v Eurolize nebo jsou úplně nové, případně se vracejí po zranění."


Marcela Krämer, trenérka KP: "Velkoklub z Prahy nemá v lize konkurenci, jsem ráda, že se holky nesesypaly, předvedly slušný výkon. Mohlo to být ještě lepší, ale brzdily nás chyby. Máme mladé hráčky, nyní do ligového zápasu vyběhla osmnáctiletá Trávníčková."


KP Brno - USK Praha 50:86 (10:22, 23:43, 37:71)


Body: Galíčková 17, Hynková 9, A. Kopecká 7, Zítková a Fadrhonsová 4, E. Kopecká 3, Dudáčková, Pelander a Svetlíková 2 - Fagbenle 27 (18 doskoků), Jones 16, Conde 14, fauly: 18:14, TH: 12/9:19/13, trojky: 5:1, rozhodčí Komprs, Peterková a Kavan, 500 diváků.


Obsáhlé fotoalbum z průběhu celého urputného souboje vedoucích týmů Chance ŽBL - ZDE: https://eu.zonerama.com/Stloukalova/Album/9254669

Brňanky zlobily favorita