CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bronz zůstal v Hradci

Souboj o bronz je při suverenitě USK považovaný za vrchol sezony v RENOMIA ŽBL a série hradeckých Sokolek s KP to potvrdila. Po sobotním prodloužení v hale Vodova následovala další úžasná bitva v hale na Eliščině nábřeží.


Statečně bojující Brňanky sice v úterý ani jednou nevedly, ale ještě 13 s před koncem Eva Kopecká snížila na 68:67. Na dva trestné hody Čuperkové ještě hostující děvčata zareagovala, tříbodový pokus Rebeky Akl však skončil na obroučce a po výhře 70:67 vypukla hradecká euforie.


Domácí celek začal koncentrovaněji a už do poločasu trefil 6 trojek, což se podepsalo na zdánlivě rozhodujícím dvanáctibodovém odstupu. Po změně stran ale Lvice přidaly už jenom dvě a ztratily téměř celý náskok. Jenže za stavu 61:60 se stíhačka basketbalistek KP zastavila (67:60) a v koncovce emotivního duelu se už vybojovat návrat do haly Vodova nepodařilo. 


Necitlivě do průběhu v pořadí třetí bronzové bitvy zasáhli rozhodčí, za nevhodné komentáře ke svým výkonům potrestali Brňanky třemi technickymi chybami, výhrady hradeckých hráček zůstávaly naprosto bez povšimnutí... "Po údajném faulu jsem poznamenala, že hráčka Hradce zakopla o nohu a upadla a už jsem ji měla. Zápas se hrál nahoru dolů, byl to vyrovnaný boj, v sobotu a neděli mohly být výsledky opačné, k medaili zase tak daleko nebylo," povzdechla si opora KP Míša Stejskalová, která se spoluhráčkami převzala pohár za čtvrté místo.


Trenéra Dušana Medveckěho mrzelo, že stále nekompletní Moravanky opět nezvládly úvod. "Nedávali jsme trestné hody, hráli měkce, ale postupně jsme se vzepjali k výbornému výkonu, který gradoval. Před holkami smekám, zvládly to se ctí a chyběl jen krůček vrátit sérii na zelený čtvrtek do Brna."


Hradec Králové - KP Brno 70:67 (20:10, 41:29, 59:48)


Body: Čuperková 21, Effangová 13, Vojtíková a Šotolová 11 - Stejskalová 12, Malíková a Fadrhonsová 11, Kopecká 10, Kucowski 9, Akl a Dudáčková 7, fauly: 17:24, TH: 21/16:13/6, trojky: 8:7, rozhodčí Vávrová, Petrák a Pazourek, 250 diváků. Konečný stav série: 3:0.

Bronz zůstal v Hradci