CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Raketový start KP

Předvánoční náladu si basketbalistky KP Brno vylepšily sobotní jasnou výhrou nad Strakonicemi 81:42. Zápas 12. kola RENOMIA ZBL byl narychlo posunutý ze 14:30 na 11 hodin na žádost Jihočešek, organizačně zajistit změnu začátku během pátku nebylo jednoduché (pronájem haly, propagace, pořadatelé, stolek, lékař, rozhodčí, občerstvení atd.).


Hostující basketbalistky musely před dlouhou cestou na Moravu časně vstávat, první koš trefily za stavu 17:0. Raketový start velkého favorita ovlivnil další průběh utkání. Nicméně ve druhé čtvrtině se už Strakonice chytily, dokonce  ji vyhrály 13:11 a donutily zamračeného kouče KP Dušana Medveckého v 18. min. k timeoutu. 


Po změně stran se Brňanky vrátily k uragánu z úvodu a ukázal se rozdíl ve výkonnosti týmu ze špice ligové tabulky a družstva z chvostu. Celek KP potrestal 27 ztrát protivníka 28 body, spíše než střelba z dálky (23% úspěšnost trojek) platila na Jihočešky výšková převaha pod košem (body 56:26). Zahrála si celá brněnská lavička, Lucka Hadačová si odveze na Slovensko netradiční vánoční dárek - monokl pod okem


Královopolská děvčata se tak úspěšně rozloučila s rokem 2021, další zápas je čeká až v roce 2022, kdy se 9. ledna potkají v Benešově se Slovankou.


Hlasy trenérů


Petr Martínek, Strakonice: "Chci poděkovat vedení Králova Pole, že nám vyšlo vstříc a posunulo začátek utkání na dopoledne, brzy odpoledne s našimi juniorkami ještě hrajeme v Trutnově... My jsme ráno hrozně brzo vstávali a v první čtvrtině jsme zápas nezvládli, to rozhodlo. Potom už to bylo lepší, střelecké pozice jsme si vytvářeli, ale neproměňovali. Přeji hezké Vánoce!"


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Na Strakonice jsme vletěli, nenechali je nadechnout. Potom jsme polevili, soupeř měl hodně útočných doskoků. Za to jsme hráčky v šatně trochu pokárali. Po přestávce jsme se vrátili k naší aktivitě, dalo se hodně jednoduchých košů z rychlých protiútoků. Zapojil se celý tým a i za něj přeji našim příznivncům krásné svátky!"


KP Brno - BK Strakonice 81:42 (24:2, 35:15, 63:26)


Body: Kucowski 20 (15 doskoků), Dudáčková 17, Zohnová 10, Malíková 9, Fadrhonsová 8, Stejskalová 6, Hynková 4, Kopecká 3, Akl a Hadačová 2 - Rosecká 11, Kolegarová 10, Horsáková 9, fauly: 10:15, TH: 16/10:8/6, trojky: 5:2, rozhodčí Komprs, Renc, Karabínová, 200 diváků.    

Raketový start KPRaketový start KPRaketový start KPRaketový start KPRaketový start KP