CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pochvala za bojovnost

V dlouho napínavém brněnském derby pod ženskými koši se vyjasnilo až v závěrečných minutách. Basketbalistky Žabin se po trojce Galíčkové odpoutaly na deset bodů (53:43) a v souboji s KP odmítly drama v koncovce. Udržely tak i po neúplném 8. kole RENOMIA ŽBL svoji neporazitelnost (7/0), Královo Pole má bilanci 4/2.


První poločas se hrál v raketovém "eurocupovém" tempu, hostující děvčata doplatila na hluchá místa v úvodu první (6:0) a v závěru druhé desetimiutovky (23:26 - 33:27)! Bitva v prvním poločase musela diváky v hale Rosnička i při sledování webového vysílání ČT bavit, městští rivalové se v bouřlivém prostředí vystřídali 7x ve vedení, to si užívali každý skodně po 8 minutách.


Po přestávce se už hrálo rozvážněji, basketbalistky KP (stále bez zkušené Katky Zohnové) začaly staticky (42:31) a brzdily je zbytečné hrubky. "Těmi ztrátami mě asi dostanete do nemocnice," povzdechl si při timeoutu trenér KP Dušan Medvecký. A když neutuchající bojovnost děvčat KP mohla přinést zvrat (53:47), tak sudí rozhodli následné sporné situace ve prospěch domácích...


Děkujeme všem královopolským příznivcům za úžasnou atmosféru a těšíme se na jejich přízeň i v následujících atraktivních střetnutích na domácí palubovce - čtvrtek 25.11. EuroCup 18:00 ESB Villeneuve (FRA), neděle 28.11. RŽBL 16:30 BLK Slavia Praha a středa 1.12. EuroCup 17:00 Haukar Hafnarfjordur (ISL).


Hlasy trenérů


Viktor Pruša, Žabiny: "Skóre neodpovídá průběhu, my se několikrát odpoutali, potom však přišla zaváhání v obraně a soupeř s eurocupovými zkušenostmi se dostal zpět do hry. Uklidnění přinesly naše  střely z dálky. Nerad někoho vyzdvihuji, ale v kritických momentech nás podržela Petra Záplatová."


Dušan Medvecký, KP Brno: "Kvalitní utkání bylo dlouho vyrovnané, nás zabilo 24 ztrát a nedali jsme ani otevřené trojky. Galíčková a Záplatová je naopak trefily. Když se Žabiny utrhly přes deset bodů, tak chytily svůj rytmus, X faktorem derby byla výborná Záplatová. Naše holky bojovaly, musím je pochválit."


Žabiny - KP Brno 71:54 (14:17, 33:27, 48:39)


Body: Záplatová 20, Holmes 13, Hamzová 12 - Kopecká 15, Kucowski 14, Stejskalová 11, Malíková 6, Akl 4, Hynková 2, Dudáčková a Fadrhonsová 1, fauly: 16:22, TH: 18/14:13/11, trojky: 5:5, rozhodčí Hošek, Jeřáb a Výborný, 200 diváků.

Pochvala za bojovnostPochvala za bojovnostPochvala za bojovnostPochvala za bojovnostPochvala za bojovnost