CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Favorit trestal ztráty

Ve středečním 7. kole RENOMIA ŽBL se potkaly dosud neporažené celky KP a USK, Pražanky potvrdily roli favorita a zvítězily 101:65. Kromě USK ještě v lize neklopýtly Žabiny, nicméně v sobotu je o nulu ve sloupci proher mohou připravit právě děvčata z Králova Pole v očekávaném derby.


Před kamerami České televize se hostující hráčky rychle vzdálily, po desetibodové šňůře to bylo v 8. minutě  6:23. Brňanky se však postupně otřepaly a minutu před koncem druhé čtvrtiny (30:50) to vypadalo, že v šatně bude pohoda. Jenže zbytečné ztráty během chvilky soupeř potrestal devíti body a tak trenér Medvecký šel na poradu se špatnou náladou...


Po změně stran přišel nejprve opět nápor giganta z Královky, aby po všeobecném prostřídání Brňanky vyhrály závěrečný úsek 21:20 a jen pár sekund chybělo, aby ubránily stovku! Celkově se do skóre citelně promítlo 25 ztrát KP, z nichž hostující družstvo vytěžilo 35 bodů!



Naopak poměr bodů z rukou českých hráček (do utkání zasáhly i tři královopolské dorostenky) vyzněl jednoznačné pro Brňanky v poměru 53:21. Nejlepší střelkyní KP byla Lída Dudáčková hrající ve svých 21 letech už 100 utkání v ŽBL...! Ihned po utkání za to dostala parádní dort.


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP: "Když na hřišti nebyly zahraniční hvězdy USK, tak jsme drželi krok. Ale náš začátek byl bez energie, nechtělo se nikomu bránit. Škoda byla i závěru poločasu, kdy jsme soupeři míče naházeli do rukou. Na agresivní obranu elitních evropských týmů nejsme zvyklí. Rozdíl měl být dvacet bodů, ale zbytečně byl skoro třicet. Po přestávce paní Hejková sestavu protočila, šanci dostaly i náhradnice, také my dali příležitost juniorkám a uhráli slušný výsledek. Nyní nás čeká v sobotu derby v Žabinách, na Rosničce bude určitě parádní atmosféra a my se popereme o co nejlepší výsledek."


Ivan Beneš, asistent trenérky USK: "Pěkné utkání, padlo hodně bodů, minutáž jsme rozdělili na všechny hráčky, nemůžeme je trápit. Přece jen únava po návratu z různých národních týmů je znát. Rozhodli jsme v první čtvrtině, domácí basketbalistky byly asi trochu zaskočené, ale zase se jim povedl závěr zápasu."


KP Brno - USK Praha 65:101 (15:32, 32:59, 44:81)


Body: Dudáčková 15, Kopecká a Stejskalová 10, Akl 9, Malíková 8, Fadrhonsová 6, Kucowski 3, Hynková a Křenková 2 - Conde 22, Jones 18, Thomas 16, fauly: 21:17, TH: 12/7:31/18, trojky: 6:5, rozhodčí Komprs, Křičková a Karabínová, 500 diváků.

Favorit trestal ztrátyFavorit trestal ztrátyFavorit trestal ztrátyFavorit trestal ztrátyFavorit trestal ztráty