CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Premiérová eurocupová radost!

Skupinová fáze EuroCupu basketbalistek je v polovině, basketbalistky KP se ve 3. kole dočkaly premiérové výhry. V islandskėm Hafnarfjorduru porazily místní Haukar 80:61 a stále mají naději postoupit ze sk. L do vyřazovací části.


Úvod Brňankám vyšel náramně, zkoprnělý soupeř zabodoval až za stavu 0:10. Jenže Moravanky byly k neudržení (4:20) a Haukar (bez zraněné největší hvězdy Heleny Sverrisdottir) pouze chvílemi připomínal tým, který před týdnem trápil favorita z Tarbes.


Hostující tým přibrzdilo střídání (15:27) a také zbrklost při zakončování brejků. Koncovka druhé desetiminutovky už patřila zase družstvu KP, náskok se vyšplhal na 26 bodů i zásluhou takřka 60% úspěšnosti střelby trojek. Kuriozitou bylo, že Brňanky za prvních 20 minut ani jednou nefaulovaly!


Po přestávce se už hrála vyrovnaná partie (55:71), ale hráčky  KP měly vývoj pod kontrolou a zaslouženě se v bouřlivém prostředí radovaly z cenného vítězství.


Hostující tým měl taktiku nachystanou na obávanou Helenu. "Krátce před utkáním jsme se dozvěděli, že je zraněná, rychle jsme si museli říci, co bude jinak," odtajnil trenér KP Dušan Medvecký.


"První poločas byl z naší strany fantastický, pod dojmem bezpečněho náskoku jsme do druhého nastoupili laxně, utkání se spíše nervózně dohrávalo, my jsme udělali zbytečně moc ztrát a přestali hrát agresivně. Každé vítězství se počítá,"  dodal ke střetnutí s Haukarem brněnský kouč.


Haukar-KP Brno 61:80 (8:25, 19:45, 40:62)


Body: Palmer 12, Gray 10, Alexandersdottir 9 - Kucowski 23 (13 doskoků), Stejskalová 17, Malíková 10, Akl 9, Kopecká a Hadačová 6, Dudáčková 4, Hynková 3, Zohnová 2, fauly: 13:5, TH: 5/4:8/6, trojky: 5:12!, rozhodčí Unsworth, Kowalski, Bentzen Sand,  400 diváků. Pořadí ve sk. L: 1. Tarbes 6, 2. Villeneuve 5, 3. KP 4, 4. Haukar 3. Příští středu 3.11. se představí celek KP v Tarbes.

Premiérová eurocupová radost!Premiérová eurocupová radost!Premiérová eurocupová radost!Premiérová eurocupová radost!Premiérová eurocupová radost!