CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Souboj obran pro KP

Úspěšně vstoupily do nového ročníku RENOMIA ŽBL hráčky KP Brno. V nedělním závěrečném utkání 1. kola zdolaly SBŠ Ostrava 68:52. V urputném boji kralovaly obrany, celkově padlo málo bodů, kuriozitou je oboustranně bídná úspěšnost šestek - KP 53,6% a SBŠ 50%...!


Vývoj střetnutí ovlivnil výborný začátek domácích, jejich první body v sezoně zaznamenala kapitánka Eva Kopecká. Ze stavu 9:2 těžily Brňanky první poločas, dařily se smrtící brejky tažené rychlou Petrou Malíkovou.


Po změně stran se začal tým KP prosazovat v ofenzivě i pod hostujícím košem. Ostrava se snažila (32:27), jenže na obrat to při 28% úspěšnosti střelby z pole nestačilo a soupeř z haly Vodova se definitivně vzdálil (62:41).


Hlasy po utkání


Iveta Rašková, trenérka SBŠ Ostrava: "Ligová premiéra nám nevyšla, vyhořely jsme na útočné polovině, s nízkým střeleckým procentem se nedá vyhrávat. To nás svazovalo, přitom pozice jsme měly na začátku dobré. Snad to příště bude lepší."


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "Cesta k úspěchu byla místy trnitá. Povedenou obranou jsme tlačili na zisky míčů, ale zase jsme přecházeli pozice, něco se nedotálo do konce, nicméně vítězství se počítá."


KP Brno - SBŠ Ostrava 68:52 (18:13, 32:22, 48:37)


Body: Stejskalová 15, Zohnová 11, Malíková 10, Kucowski 9, Hynková 8, Akl 7, Dudáčková 5, Kopecká 3 - Svetlíková 15, Motyčáková 9, Vulovič 6, fauly: 21:25, TH: 28/15: 22/11, trojky: 5:5, rozhodčí Hecl, Křičková a Kovář, 300 diváků.

Souboj obran pro KPSouboj obran pro KPSouboj obran pro KPSouboj obran pro KPSouboj obran pro KP