CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Šesté místo z MS U19

České basketbalistky do 19 let uzavřely své působení na MS v Maďarsku konečným šestým místem. V posledním duelu na turnaji podlehly Kanadě 61:72 a nedokázaly tak soupeřkám oplatit porážku 71:79 ze základní skupiny a navázat na senzační vítězství proti Španělsku ve skupině o 5.-8. místo.


Zápas rozhodla hned první čtvrtina, do které český tým nastoupil lehce nekoncentrovaný, nedařilo se mu střelecky a Kanaďanky předvedly výborný vstup. První čtvrtinu ovládly 23:5 a prakticky tak odrazily český nápor. Lvice zápas nezabalily a zbylé čtvrtiny všechny vyhrály (celkem o 7 bodů), nedokázaly se však přiblížit na dostřel, aby kanadskou výhru ohrozily.


Zlato suverénně získal celek USA, další pořadí: 2. Austrálie, 3. Maďarsko, 4. Mali, 5. Kanada, 6. ČR...!, 7. Španělsko. 8. Rusko, 9. Japonsko, 10. Francie, 11. Itálie, 12. Egypt, 13. Jižní Korea, 14. Tchaj-wan, 15. Argentina, 16. Brazílie. 


Výsledky ČR - skupina D: Mali 20:0 kont., Kanada 71:79, Japonsko 63:58, vyřazovací část: Brazílie 74:64, Maďarsko 71:78, Španělsko 66:63, Kanada 61:72.


Český tým se tak nemusí za návrat na světový šampionát po 12 letech vůbec stydět. Zaznamenal totiž druhý nejlepší výsledek v historii po turnaji v roce 2001, kdy náš výběr v sestavě se spoustou budoucích evropských hvězd slavil v brněnském Rondu zlato.


Hodně vidět byly v Debrecenu basketbalistky KP Brno. Druhou nejvytíženější hráčkou týmu Romany Ptáčkové byla zkušená juniorka Petra Malíková - v šesti utkáních (sedmý byl kontumován) odehrála v průměru 28 minut, celkově přispěla 54 body i velkým počtem doskoků a asistencí. Teprve šestnáctiletá Dominica Hynková pobyla na palubovce průměrně 14 minut, podala houževnatý výkon a zaznamenala celkem 11 nováčkovských bodíků.


Další hráčka z haly Vodova reprezentovala na Challengeru U16 v Portugalsku, české družstvo s vysokou Terezou Trávníčkovou v sestavě však skončilo ve skupině C i přes vyrovnanou tabulku poslední šesté.


Kéník a česká mládež - DO-TO-HO...!!!


Více v článku České televize i s krátkou reportáží BBV ZDE https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/basketbal/juniorske-basketbalistky-na-ms-podruhe-podlehly-kanade-a-skoncily-seste/61197f70d60dfef4a4230014

Šesté místo z MS U19Šesté místo z MS U19Šesté místo z MS U19Šesté místo z MS U19Šesté místo z MS U19