CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Velký zájem o EuroCup!

EuroCup basketbalistek je stále populárnější, ročníku 2021/22 se i s poraženými z kvalifikace Euroligy zúčastní 61 družstev! Základní část bude na podzim hrát 48 týmů rozdělených do 12 skupin po 4.


Celek KP Brno navazuje na účast v minulých letech a vrací se do západní Konference 2, a to přímo, stejně jako dalších 16 týmů (druhý český zástupce Žabiny, po třech španělských, francouzských a belgických družstvech, bývalí soupeři KP Keltern a Fribourg, slovenský Ružomberok a italská Bologna plus dva vyřazení z kvalifikačního turnaje o Euroligu).


Na 24 bude počet doplněn úspěšnějšími z kvalifikace, v sedmi dvojicích se vedle Piešťanských Čajek objeví i basketbalově exotické kluby z Islandu (Haukar) a Portugalska (Uniao Sportiva). V Konferenci 1 mají jistotu skupinové fáze Královopolankám známé kluby Ramla, Gorzów a Miškolc, do kvalifikace musí turecký Elazig.


Losování skupin a dvojic pro kvalifikaci se uskuteční 19. 8. v německém Freisingu. Do prvního kola play off postoupí ze skupiny první dva a 4 celky ze třetích míst v každé Konferenci, tedy dohromady 32 týmů.

Velký zájem o EuroCup!