Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Velký třesk v KP Brno

Celou řadu změn a zajímavých novinek řeší po nepovedeném závěru sezony vedení basketbalistek KP Brno.


I přes vydařené vystoupení královopolských basketbalistek v EuroCupu a finálovou účast v Českém poháru, se ambiciózně složenému týmu výsledkově nevydařily všechny tři vzájemné souboje s městským rivalem o třetí pozici v RŽBL. Úvodní dva duely navíc v některých momentech postrádaly ze strany KP patřičnou herní kvalitu, bojovnost i nasazení...


"Na současné poměry se nám podařilo sestavit a hlavně zabezpečit velice kvalitní tým, který by si neměl dovolit hazardovat s dlouhodobě budovaným předním postavením klubu nejenom v prostředí brněnského sportu, ale také v rámci celorepublikového měřítka. I přes některá pozitiva tedy musíme tuto sezonu hodnotit jako neúspěšnou a pro mě osobně je to i přes všechny odůvodnitelné příčiny (nahuštěný program - tři vrcholy v rozmezí dvou měsíců, omezené možnosti regenerace, nemožnost zápasového vytížení širšího kádru v doplňkových soutěžích, zdravotní problémy opor a psychicky vyčerpávající aféra v průběhu play-off), které nás v tomto nelehkém "covidovém" ročníku provázely, obrovské zklamání," řekl k završené jubilejní desáté sezoně v roli předsedy královopolského oddílu Richard Foltýn, který po sportovně i organizačně zvládnuté eurocupové "bublině" dokonce ve shodě s hlavním trenérem Dušanem Medveckým uvažoval o zachování téměř celého hráčského kádru i pro příští sezonu a přemýšlel v případě dosažení stříbrné nebo bronzové ligové příčky o možnosti historického přihlášení klubu do kvalifikace o Euroligu (s předpokladem výhodnějšího nasazení pro EuroCup).


Po důkladné analýze a rozboru některých souvislostí se vedení KP Brno společně s trenérským i realizačním týmem naopak rozhodlo udělat zásadnější změny jak ve složení a šíři hráčského kádru, tak i v nastolené koncepci a herním stylu pro další sezony. "Ve zkratce lze říci, že tady chceme mít takové hráčky (nejlépe české - případně maximálně dvě cizinky), které mají za přiměřenou odměnu odpovídající výkonnost, víme co od nich můžeme sportovně i lidsky očekávat, jsou pozitivní a pokorné ale zároveň hladové po úspěchu a zejména ochotné za tento klub i za celý realizační tým ze sebe vydat maximum a tvrdě na sobě pracovat," objasnil Foltýn.


Kateřina Zohnová pokračuje v roli hrající asistentky


Důležitým faktem je zejména prodloužená spolupráce s jednou z nejzkušenějších českých basketbalistek současnosti Kateřinou Zohnovou na pozici hrající asistentky a mentorky projektu zařazování mladých talentovaných hráček do A týmu žen. Spolu s ní by se vůdčí role královopolské kabiny měla ujmout také velká bojovnice a odchovankyně klubu Eva Kopecká, která výrazně chyběla v rozhodujících soubojích o medaile (v prvním utkání o bronz jí jedna ze soupeřek nechala po předcházejícím faulu v dráze pádu koleno a momentálně je zhruba za polovinou předpokládané rekonvalescence).


Kontrakt byl prodloužen také vítězce ceny Renomia za nejlépe doskakující hráčku v přepočtu na odehrané minuty a člence širšího kádru slovenské reprezentace Lucii Hadačové, která v Brně jako česká rezidentka zahájí už svoji třetí sezonu. Dokonce do páté sezony v dresu KP vstoupí i dřívější mládežnická reprezentační opora Ludmila Dudáčková a do své druhé vytrvale na svoji šanci čekající Karolína Fadrhonsová a členka reprezentačního výběru do 20 let Anna Paťorková.


Vedle v letošní sezoně RŽBL v patnácti letech debutující oddílové odchovankyně Dominici Hynkové, by se v širším kádru A týmu žen měly začít také více zabydlovat další hráčky z úspěšné královopolské juniorky (v přerušené extralize U19 figurují na 1. místě) - Veronika Koppová, Tereza Rosůlková, Petra Knoflíčková a Terezie Křenková.


Page do americké NBA...!?


S klubem z Králova Pole se po několikaměsíční (zejména v EuroCupu úspěšné) epizodě naopak rozloučí Teniya Page, která s největší pravděpodobností zaujme jednu z manažerských rolí v týmu americké NBA Milwaukee Bucks i česká reprezentantka Renáta Březinová, jejíž pokračování nesplňuje stanovené klubové možnosti a současné priority. Na případnou zahraniční nabídku čeká po několika letech strávených v KP také slovenská reprezentantka Veronika Remenárová a po vzájemné dohodě vynechá příští sezonu v dresu KP Brno i dlouholetá kapitánka týmu Sarah Beránková.


"Všem zmiňovaným hráčkám bych chtěl za jejich účinkování v dresu KP Brno poděkovat, jejich další kariéru budeme se zájmem sledovat a jsme domluvení, že zůstaneme i nedále v kontaktu," doplnil k momentálně volným akvizicím královopolský generální manažer Richard Foltýn, který ve spolupráci s hlavním trenérem Dušanem Medveckým a legislativním manažerem Jaroslavem Michálkem právě finišují s typologicky vhodným doplněním královopolského celku pro příští ligovou i eurocupovou sezonu, ve které už nepočítají ani s téměř dvoumetrovou pivotkou Emily Potter.


"V Brně jsem byla hodně spokojená, město i klub jsem si za ty 2 roky oblíbila. Budu si pamatovat všechny svoje spoluhráčky i celý realizační tým, protože mi všichni svým způsobem pomohli být lepším hráčem i člověkem. Ještě nevím, kde budu hrát příští sezonu, ale chtěla bych si vyzkoušet také jinou ligovou soutěž v Evropě. Určitě si ale KP nechám ve své mysli i srdci pro případný návrat v budoucnu," zaslala v emotivně psané sms zprávě při odjezdu na letiště velice sympatická pětadvacetiletá kanadská reprezentantka.


Kénik a nová koncepce DO-TO-HO...!!!

Velký třesk v KP BrnoVelký třesk v KP BrnoVelký třesk v KP BrnoVelký třesk v KP BrnoVelký třesk v KP Brno