CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Marná tříbodová palba sedmi statečných

Basketbalistky Trutnova porazily v šlágru 17. ligového kola brněnský Valosun a kolo před startem nadstavbové části se posunuly před svého soupeře na třetí místo tabulky. Moravankám nepomohlo v duelu jistých účastníků skupiny A1 ani 12 tříbodových košů, s kterými jen o jednou trefu zaostaly za rekordem sezony. Ten drží shodou okolností Trutnov.

Brňanky nastoupily v oslabené sestavě (zranění, nemoci, školní kurzy), jen v sedmi a bez pivotů, přesto bojovaly. Oproti excelentní střelbě z dálky ale byla jejich slabinou podkošová hra (doskoky 36:20), v níž měl převahu Trutnov. Dařilo se především Hartigové, jež trefila 15 ze 16 střel a celkem zaznamenala 33 bodů a devět doskoků.
"Soupeř nedokázal eliminovat naši hru pod košem. V okamžiku, kdy jsme zlepšili obrannou fázi a přizpůsobili se velkému výškovému rozdílu, jsme si došli pro vysoké vítězství," řekl trenér Trutnova Martin Petrovický.
 Dvanáct trojek nastřílel i USK v pražském derby na palubovce Sparty, vysokoškolačkám to ale na rozdíl od Valosunu stačilo k pohodovému vítězství.


Trutnov - Valosun Brno 107:78 (20:17, 54:43, 74:55)
Nejvíce bodů: Hartigová 33, Hindráková 21, Mišurová a Křížová po 12, Štěpánová 10 - Vlková 25, Zrůstová 17, Belanská 16, Loudenová 13. Rozhodčí: Kapl, Janovský. Trestné hody: 10/8 - 17/12. Fauly: 18:13. Trojky: 5:12. Diváci: 898. Nejlepší hráčka: Hartigová.