CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Přes Levhartice do Final 8!

Podruhé za sebou se hraje Federální pohár basketbalistek, po loňském finálovém turnaji v Piešťanech se letos elita československých soutěží setká 10. až 12. března v Hradci Králové. České týmy se musejí do Final 8 probojovat přes kvalifikaci.


Po úterním utkání KP - Chomutov je jasné, že mezi osmičkou nebudou chybět ani Brňanky, které v dramatickém duelu zdolaly po závěrečném obratu Chomutov 78:73 a oplatily soupeřkám prosincovou ligovou porážku!


První poločas se hrál pod taktovkou Levhartic, Američanka Wynn - Pollard nastřílela 15 bodů a přispěla tak k až šestnáctibodovému vedení svého týmu (31:47). Po změně stran se domácí hráčky probraly a začaly dotahovat, na 65:63 otočila Lída Dudáčková.


Levhartice ještě chvíli vzdorovaly, od stavu 73:73 už však bodovala pouze královopolská děvčata a za zlepšený výkon po přestávce se zaslouženě radovala z vítězství i postupu. Celkem 10x se soupeři vystřídali ve vedení, 8x svítil na tabuli nerozhodný stav. Účinnou zbraní KP byly brejky (23:10).


Z české strany má v závěrečném turnaji "FED CUPu" účast jistou Hradec Králové (pořadatel a obhájce prvenství), Slavia Praha (vyřadila Slovanku) a KP Brno (vyřadilo Chomutov), o čtvrtém účastníkovi rozhodne středeční souboj mezi Žabinami a Ostravou.


Slovensko budou zastupovat Piešťanské Čajky, Slávia Banská Bystrica (oba týmy účinkovaly v letošním EuroCupu - Piešťany dokonce postoupily do play-off), MBK Ružomberok (bývalé vítězky Euroligy) a Šamorín, který se po základní části překvapivě umístil před Young Angels Košice.


"Jsme moc rádi, že náš mladý tým nebude chybět na závěrečném Final 8 prestižního Federálního poháru, kterého jsme se v loňském prvním ročníku z důvodu covidového onemocnění nemohli zúčastnit. Kvalifikační souboj jsme zároveň pojali jako vhodnou přípravu na sobotní ligové utkání se SBŠ Ostrava (15:30 hala Vodova), ve kterém chceme soupeři oplatit nedávné čtvrtfinálové vyřazení z Českého poháru a udělat první z důležitých kroků pro dosažení kýženého třetího místa po základní části Chance ŽBL," doplnil královopolský generální manažer Richard Foltýn.


KP Brno - Levhartice Chomutov 78:73 (20:28, 38:49, 55:59)


Body: Malíková 20 (11 doskoků), Šotolová 13, Galíčková 12 (12 doskoků), Dudáčková 8, Hynková a A. Kopecká 7, Fadrhonsová 6, E. Kopecká 4, Trávníčková 1 - Wynn-Pollard 25, Satoranská 12, Brejchová 10, fauly: 17:26, TH: 33/19:21/18, trojky: 5:7, rozhodčí Vošahlík, Pazourek a Karabínová.

Přes Levhartice do Final 8!Přes Levhartice do Final 8!