CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vydřené semifinále!

Basketbalistky KP Brno se po úvodní čtvrtfinálové porážce se Slavii oklepaly, ovládly další tři utkání v řadě včetně (popoledního) čtvrtečního 80:73 a zaslouženě slaví postup do semifinále RENOMIA ŽBL. V něm se pravděpodobně střetnou s ligovým suverénem USK Praha, který zatím v serii s Ostravou stihl díky účasti v Eurolize jediné utkání.


Ani čtvrtý zápas v sérii nebyl pro Moravanky nijak jednoduchý. Sice po většinu první čtvrtiny vedly, ale pak jim nevyšel přelom do druhého hracího období, předvedly několik chyb, vypadly z herního tempa a Slavia šla v azylu nymburského sportovního centra do vedení 27:23 a 30:26.


Vyrovnanost první půle potvrdilo i celkové skóre, když po dvaceti minutách svítilo na tabuli dvakrát číslo 43, soupeři se devětkrát vystřídali ve vedení.  První poločas však byl spíše labutí písní Slavie, která pak ještě krátce vedla na začátku třetí čtvrtiny, pak už ale převzalo iniciativu Brno a po výborném výkonu ve třetí čtvrtině vedlo až o třináct bodů. Poklidný závěr z toho však nebyl, nezlomná Slavia tažená rtuťovitou Aulichovou snížila na rozdíl čtyř bodů (65:69), dál to ale nešlo a Brňanky si závěr dokázaly pohlídat.


Hlasy po utkání


 "Holky si zaslouží absolutní respekt, mame dlouhodobě zraněné 3 klíčové hráčky, kolektiv se parádně ve čtvrtfinále semkl a hráčkám patří za to obrovský dík," nezvykle se rozněžnil trenér KP Dušan Medvecký. "Dnes jsme začali jinak než v sobotu, kdy se také hrálo v Nymburku, bez energie na obranné polovině, ale v útoku to bylo dobré. Rozhodla třetí čtvrtina, kdy jsme to zvládli na morálku. Slavii musím pochválit, patří jí uznání, jak sérii odbojovala."


Tři trojky trefila Petra Malíková, která navíc platila na defenzívu červenobílých svojí rychlostí. "Velmi vyrovnané utkání, bylo to hlavně o kondici. Klíčovým okamžikem byl náš dobrý úsek ve třetí čtvrtině, kdy nám padly střely s klaksonem. Zlepšená obrana a doskoky nás posunuly do semifinále!“


Slavia - KP Brno 70:83 (19:19, 43:43, 53:66)


Body: Rokošová 25, Žílová 19, Křivánková 10 - Kopecká 20, Malíková 18, Kucowski 17 (13 doskoků), Akl 12, Dudáčková 8, Fadrhonsová 5, fauly: 20:17, TH: 22/14:24/17, trojky: 7:9, rozhodčí Pokorný, Baudyš, Kavan, 50 diváků. Konečný stav série: 1:3.

Vydřené semifinále!Vydřené semifinále!Vydřené semifinále!Vydřené semifinále!Vydřené semifinále!