CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po Velikonocích o ligový bronz

Semifinalová tajenka v RENOMIA ŽBL je z poloviny vyluštěná, obhájkyně titulu z USK se bleskově dostaly do finále, 3:0 na zápasy si poradily s KP. Ve třetím duelu v úterý v SH Královka 88:44. Ve druhé dvojici vede Hradec Králové nad Žabinami  2:1. Další program Brňanek je jasný, po Velikonocích v dubnu boj o ligový bronz, předtím na zelený čtvrtek televizní finále Final4 ČP v Chomutově!


Moravanky se vzpamatovaly z nástupu domácích (9:0, 11:8), ale od druhé čtvrtiny se ocitly pod lavinou brejků USK (body 29:5!), euroligové hvězdy začaly ukazovat i svoji sílu  pod košem (doskoky 53:29, body z vymezeného území 46:18) a zápas postupně ovládly. Treněři hojně střídali, zahrálo si všech 24 hráček uvedených v zápise, zaujala mladičká Veronika Koppová z KP.


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký, KP: "Gratuluji soupeři k postupu do finále. Vypadá to, že to dnes naše hráčky v hlavách už zabalily, nebylo tam chtění, síla, odchodily to, někde pořád driblovaly, hráčkám USK si stačilo podávat rychle míče. Plusem je, že dostaly šanci i naše juniorky. Je třeba si teď vyčistit hlavy a zvládnout finále poháru a pak sérii o bronz!"


Pavel Kubálek, asistent trenérky USK: "Byl to zápas, ve kterém dostaly větší prostor na obou stranách mladé hráčky. Což je pro ně v play off přínosem. Nyní se už musíme soustředit na naše dvě finále."


USK Praha - KP Brno  88:44 (21:12, 46:18, 71:34)


Body: Šípová 15, Elhotová a Oblak 14 - Potter 9, Fadrhonsová 7, Beránková 6, Page a Hynková 5, Koppová 4, Paťorková, Kopecká a Hadačová 2, Zohnová a Remenárová 1, fauly: 15:19, TH: 21/11:10/6, trojky:7:1, rozhodčí Hošek, Peterková a Výborný, hráno bez diváků, opět s hlasitou kulisou DJ. Konečný stav série: 3:0.


Krátký televizní sestřih z nepovedeného třetího semifinále i s anoncí na čtvrteční přímý přenos si můžete pustit v odkazu České televize - ZDE: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/basketbal/usk-praha-presel-pres-kp-brno-je-ve-finale-a-bude-hrat-o-15-titul/6063607ad60dfef4a4b6e506

Po Velikonocích o ligový bronz