CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Respekt brzdil brněnskou snahu

Druhým kolem pokračuje EuroCup basketbalistek, ve skupině A nevyužil tým KP Brno domácí prostředí a prohrál s tureckým Botasem SK 63:88. V hale Vodova se velká snaha Brňanek promítla do nervozity ze souboje s výborným protivníkem, který neuspěl v euroligové kvalifikaci. V  tabulce tak má družstvo KP na svém kontě dvě porážky, příští čtvrtek hraje v izraelské Ramle.


Jakoby byly začátky zápasů pro hráčky KP začarované, soupeřům dopřávají bodový polštář, na kterém mohou snít o snadném vítězství. Proti hvězdami nabitému Botasu se Brňanky trefily poprvé až za stavu 0:9, Potter ještě chvíli zlobila (5:9), ale respekt domácího týmu byl značný (20:35).


Turecký favorit hrál co potřeboval, čekal na chyby v domácí defenzívě nebo si jednoduchou kombinací našel dobrou střeleckou pozici. Do pozic se dostávala i brněnská děvčata, ale dopravit míč do obroučky i z pod koše byl problém.


Po přestávce vykřesala jiskřičku naděje tříbodovými trefami Stará (36:44), ale tlak turecké obrany byl neúprosný a tak se rozdíl ve skóre navyšoval (49:76). V útoku Mitchell, druhá nejlepší střelkyně loňského EuroCupu, potvrzovala pověst neomylné kanonýrky (trojky 6/5).  Botas měl úspěšnost střelby z pole 50%, KP 34,4%, ovšem trojky 42,1%!


 Hlasy trenérů


  Dušan Medvecký, KP : "Hodnocení po prohře o 25 bodů nemůže být pozitivní. Když jsme brzy prohrávali, hned to bylo těžké. Jakmile se Botas utrhl na větší náskok, už tomu odpovídala i řeč těla našich hráček, nebyly tam takové návraty do obrany. EuroCup je o level až o dva výš než česká liga."


 Ender Kaya, Botas SK : "Upřímně máme výrazně vyšší rozpočet než Brno a také více kvalitních hráček. Máme skvělou střelkyni Mitchell, s ní je to pro nás snadnější. Chci také poděkovat domácímu týmu za dobrou organizaci utkání."


    KP Brno - Botas SK 63:88 (14:24, 30:41, 45:62)


Body: Stará 19 (6 trojek - při 60% úspěšnosti), Dudáčková 11, Andělová a Potter 8, Green 7, Remenárová 4, Beránková, van Grinsven a Hadačová 2 - Mitchell 30, Fagbenle a Peddy 14, Hollingsworth 12, fauly: 13:18, TH: 14/11:9/9, trojky: 8:9, rozhodčí Jevtovič (Srb.), Tyslenko (Ukr.), Njilo (CMR), 800 diváků.

Respekt brzdil brněnskou snahuRespekt brzdil brněnskou snahuRespekt brzdil brněnskou snahuRespekt brzdil brněnskou snahuRespekt brzdil brněnskou snahu