CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Rozlučka s Editou Šujanovou

Slavnostní předzápasový ráz bude mít první letošní domácí EuroCupové utkání basketbalistek KP Brno proti Botasu Ankara (středa 18:00). Svoji bohatou sportovní kariéru při něm uzavře vicemistryně světa a ikona královopolského oddílu - Edita Šujanová.


Po příchodu ze Slavkova hrála Edita v Králově Poli od svých 13 let, již v patnácti nastoupila ke svému premiérovému zápasu za ženy KP Brno v ŽBL...! V pozdějších letech oblékala dres několika Euroligových týmů a byla dlouholetou oporou reprezentačního výběru, se kterým se také v roce 2010 radovala z památného stříbra na domácím světovém šampionátu.


Do Králova Pole se 190 cm vysoká pivotka vrátila v roce 2015 takzvaně dohrát kariéru a s krátkým odskočením do turecké Adany Aski z toho byly tři nezapomenutelné sezóny, ve kterých byla u všech novodobých úspěchů KP (historické prvenství v poháru CEWL, triumf v Českém poháru a finálová účasti v ŽBL po 24 letech...!).


Poděkovat Editě bouřlivým potleskem můžete i vy společně s vedením klubu, zástupci sportovního i společenského života, současným hráčským kádrem a mládežnickými výběry KP, které mimochodem v nejmladších kategoriích právě Edita dlouhodobě připravuje - pokud však dorazíte do haly Vodova v krátkém předstihu (nejpozději v 17:50...!)


Kénik DO-TO-HO...!!!

Rozlučka s Editou Šujanovou