CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

První klopýtnutí

Basketbalistky KP si pro první neúspěch v ŽBL dojely do haly Sokola v Hradci Králové. V atraktivním zápase hraném ve vysokém tempu prohrály 74:78, když byly 35 minut ve vedení...


Brňanky kontrolovaly většinou průběh šlágru 7. kola soutěže, ale houževnatého protivníka se jim nepodařilo setřást. Lvice se vzpamatovaly i za stavu 16:30 a do poločasu stáhly rozdíl ve skóre na čtyři body. Po přestávce si hostující tým stále udržoval mírný náskok, doplácel ale na špatné trestné hody (53%!), navíc nedokázal reagovat na lavinu rychlých protiútoků domácích basketbalistek (na body 28:12!).


Lvice se tedy prokousaly do vyrovnané koncovky a v ní se štěstím urvaly plnou bodovou kořist. Velkou zásluhu na tom měla hradecká rozehrávačka Matušková, která trojkou vyrovnala na 74:74 a po koši vysoké Kulichové ještě přidala dvě šestky! Nutno dodat, že královopolské družstvo dohrávalo bez vyfaulovaných Šujanové a Staré.


"Porážka v Hradci je vzhledem k průběhu utkání a dalším okolnostem krutá. Holkám dnes nelze upřít obrovskou snahu, chuť do hry i maximální bojovnost. Nyní nás však čekají ještě těžší soupeři (ve středu v EuroCupu italské Benátky, v sobotu v ŽBL euroligové USK Praha...) a zlomové zápasy této sezony s francouzským Nantes. Pracujeme proto na určitém impulsu v podobě doplnění realizačního týmu," sdělil bezprostředně po prohraném zápase na východě Čech GM basketbalistek KP Brno Richard Foltýn.


Trenér KP David Zdeněk vyzdvihl kvalitu střetnutí. "Hrálo se s vysokým nasazením. Hradec i přes tři porážky patří do české špičky. Dlouho jsme bojovali dobře, jenže v rozhodující chvíli nám opět chyběla větší disciplina, zejména na útočné polovině. V podstatě jsme Hradci vítězství darovali. Koncovku jsme smolně ztratili, musíme se z toho poučit, liga je na začátku."


Hradec Králové - KP Brno 78:74 (12:20, 37:41, 57:59)


Body: Kulichová 18, Effangová 11, Klaudová 10 - Saurazaité a Madden 16, Sládková a Stará 12, Śujanová 11, Beránková 4, Mainclová 2, Gill 1, fauly: 19:24, TH: 20/14:15/8, trojky: 2:4, rozhodčí Salvetr, Baudyš a Peterková, 400 diváků.

První klopýtnutí