Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

VALOSUN podpoří postiženého Míšu

Brněnští sportovci a fanoušci aktivně podpoří postiženého Míšu Stuchlíka.


Jedenáctiletý Michal Stuchlík z Brna by byl obyčejný kluk, kdyby...


V osmi měsících jeho věku u něj byla zjištěna svalová dystrofie Duchennova typu. Jedná se o zatím neléčitelnou genetickou poruchu, která postihuje pouze chlapce a projevuje se postupným ochabováním svalstva.


Míša Stuchlík, který je již dva roky odkázán na invalidní vozík, je ale velký bojovník. Již třikrát se zúčastnil pražského Hervis půlmaratonu. Nedávno se obrátil na ragbyový klub RC Dragon s prosbou, že by se rád zúčastnil i půlmaratonu, který v dubnu proběhne i v Brně. Tato jeho prosba vzápětí odstartovala aktivity Unie sportovních klubů města Brna a Fan klubu hokejové Komety, které společně zaštítí akci ve prospěch Míši.


Cílem jmenované akce je upozornit širokou veřejnost na existenci zatím neléčitelné choroby, svalové dystrofie, a rovněž takto hendikepovaným dětem pomoci psychicky se vyrovnat se svým postižením. Pro rodiče malého Míši, podobně jako i pro rodiče v dalších podobných případech, je důležité, aby jejich dítě prožilo co nejhezčí dětství. Také z tohoto důvodu se do celé akce na podporu Míši Stuchlíka zapojili ragbysté z RC Dragon a další sportovci z Unie sportovních klubů města Brna.


„Míša se tak může těšit na společnou akci se svými novými sportovními přáteli,“ uvedl člen vedení Fan klubu hokejové Komety František Smutný. Dodal, že se zároveň jedná o příležitost seznámit se svým údělem ostatní zúčastněné a možná získat od nich i tolik potřebnou pomoc pro mnohem těžší a důležitější každodenní boj s nemocí.


Malý Míša Stuchlík tak 19. dubna v doprovodu a za pomoci 15 kamarádů-sportovců z patnáctičlenné Unie sportovních klubů vyrazí na svém vozíčku z náměstí Svobody na trať dlouhou deset kilometrů. Celý tento projekt s názvem „Sportovci pomáhají” má plnou podporu ředitele Brněnského půlmaratonu Aleše Čtvrtníčka a také primátora města Brna Romana Onderky. Dubnovému půlmaratonu předcházejí podpůrné akce pořádané jednotlivými kluby zmíněné Unie. Tou první byl 4. ročník turnaje hokejových fanoušků, který se konal poslední víkend před loňskými Vánocemi. Pro Míšu byly rovněž vyrobeny speciální píšťalky, které se prodávají na jednotlivých akcích. Výtěžek z jejich prodeje bude použit v jeho prospěch.


Vyvrcholením celého projektu bude tedy sobota 19. dubna 2014, kdy se Míša Stuchlík společně se zástupci Unie sportovních klubů vydá na trať půlmaratonu v Brně a ukáže tak svou vůli a sílu v boji s nemocí.


V sobotu 8.2. se Míša zúčastní brněnského basketbalového derby žen VALOSUN KP - BK IMOS, kde provede slavnostní výhoz a během zápasu budou v prodeji i píšťalky na jeho podporu.    


Podrobné informace o celém projektu i o Míšově nemoci jsou na www.sportovcipomahaji.cz a informace o akci pořádané 19. dubna lze najít - ZDE: www.brnenskypulmaraton.cz

VALOSUN podpoří postiženého Míšu