Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Juniorky zabraly

V novém roce se po ŽBL rozběhly i další soutěže. V extralize juniorek U19 se VALOSUN KP  v sobotu blýskl výhrou nad druhým celkem tabulky Hradcem Králové 63:54!


Hostující favorit začal lépe (2:11), ale domácí děvčata setřásla respekt a skóre se otočilo (16:13). Východočešky tažené výbornou Andělovou v důležitých chvílích trefily trojku nebo trestaly brněnské kiksy a tak poločas skončil smírně 26:26. 


Po přestávce se zdálo, že tým trenérky Ptáčkové se utrhne (32:36), ale koncovka třetí čtvrtiny patřila domácím. A ve finiši se už hrálo zcela pod taktovkou VALOSUNu KP. "V prvním poločase jsme byli nervózní. Holkám jsem o přestávce  zdůraznil, aby nehrály pod dojmem toho, že bojují se silným Hradcem. Od třetí čtvrtiny jsme zrychlili hru a zlepšili obranu, ukázalo se, že šikovné hráčky máme i v Králově Poli," poznamenal kouč VALOSUNu KP Marian Svoboda.


VALOSUN KP Brno - Hradec Králové 63:54 (16:13, 26:26, 46:38). Body: Adamová a Kopecká 15, Žilková 12 - Andělová 21. V neděli VALOSUN KP ve 14. kole extraligy zdolal s přehledem Trutnov 66:47 (16:11, 34:17, 60:31) a v tabulce je průběžně šestý.

Juniorky zabraly