CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Čtvrtfinalové zamyšlení

Čtyři dvojice, jeden velký favorit, další o něco menší a  dva spíše papíroví. Pokud tipujeme ambice jednotlivých týmů ve čtvrtfinále ŽBL, tak USK si poradí se Slovankou, IMOS o něco méně přesvědčivě s BLK VŠE, dokonce by v Praze mohl klopýtnout stejně jako na podzim. Čtvrtý Trutnov s pátými VŠ se budou přetahovat pět zápasů a Východočešky nakonec využijí výhodu vlastního prostředí.


Dvojice Hradec Králové - VALOSUN KP bude pro bookmakery hádankou. Lvice se většinu sezony vyhřívaly na třetí příčce, ale šesté Brňanky nebudou jejich oblíbeným protivníkem.  Vyřadily je z Českého poháru, v ŽBL v hale na Vodově prohrály vlastní chybou v koncovce o bod. Navíc VALOSUN KP byl celou sezonu ve střehu, bojoval o osmičku v ŽBL, o postup ve skupině CEWL, následně ve Final Four, ve Final 6 ČP a nakonec o druhou příčku v A2. Takřka nebylo utkání, kde by Moravankám o nic nešlo.


Obrovské vytížení znamenalo únavu, řadu zranění, ale naopak se získávaly cenné zkušenosti. Pokud dojde v play off k vypjatým okamžikům, pak by měl mít navrch VALOSUN KP. Lvice si zase užívaly chválu expertů, přišel příliv fanoušků. Hartigová s Mišurovou a spol. se dočkaly i historické výhry nad gigantem BK IMOS. Pokud nepostoupí až do novináři nalinkovaného finále, tak nebude sezona úspěšná... Což by některým  mladým basketbalistkám mohlo v play off svazovat ruce i nohy. Budou pod obrovským tlakem.


Po herní stránce Východočešky podávají stabilnější výkony, Brňanky mají větší výkyvy. Zase jsou však zvyklé na dva duely ve dvou dnech za sebou, model závěru soutěže by jim tedy mohl sedět... Záležet bude, jak se zdravotně zotaví zraněná rozehrávačka Fontenette. Bez přísunu jejich obvyklých bodů, zisků a doskoků by úloha Hradce Králové byla asi jednodušší. Bitvy u Labe v úterý a ve středu začínají shodně v 18.30 hodin.


(zdroj: nno)


 

Čtvrtfinalové zamyšlení