Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Arad na trůn, VALOSUN KP je třetí

Basketbalistky VALOSUNu KP v nedělním zápase o třetí místo ve Středoevropské lize (CEWL) vyhrály nad Karou Trutnov 89:78 a v konečném pořadí  Final Four  obsadily bronzovou pozici. „Třetí místo bereme jako úspěch. Všechny celky v soutěži byly opravdu dobré,“ řekla brněnská pivotka Amber Sprague.


Po finalové účasti v Karlových Varech v roce 2009 je třetí příčka druhým největším úspěchem Brňanek v této mezinárodní soutěži. Final Four CEWL 2013 suveréně ovládl rumunský Arad s pěti zámořskými posilami v sestavě. Do All star turnaje byly zařazeny Risper a Brosovszky (Arad), Raven (Miskolc), Hindráková (Trutnov) a Švrdlíková (Valosun KP), MVP turnaje byla vyhlášena Jennifer Risper.


V souboji poražených semifinalistů se úvod utkání v hale na Vodově ulici povedl lépe domácím (17:6). Trutnov, který je v ŽBL v elitní skupině A1, doplácel zejména na slabou efektivitu pod košem, naproti tomu brněnský celek zakončoval své akce téměř bezchybně. „Dělali jsme zbytečné ztráty. Rozhodla agresivita soupeře a naše chyby,“ hodnotil nepovedený začátek trutnovský kouč Martin Petrovický.


Kara se po oddechovém čase v polovině první čtvrtiny vzpamatovala, vedení si však i nadále udržovaly domácí basketbalistky. V poslední minutě druhé čtvrtiny po sérii tří úspěšných doskoků uzavřela Fontenette poločasové skóre na 46:36.


Ve třetí čtvrtině Valosun nezopakoval semifinálový výpadek z duelu s maďarským Miskolcem a nadále si udržoval přibližně patnáctibodový odstup. Střelecky se na domácí straně dařilo především Sprague, která nastřádala 25 bodů. „Snad je to dobrá odpověď na včerejší kritiku mé hry. Zahrály jsme dobře jako tým, věřily jsme si a vítězství jsme uhrály kolektivně,“ povídala bezprostředně po utkání Američanka ze San Diega.


Před závěrečnou desetiminutovkou vedl VALOSUN KP o patnáct bodů a přestože Kara stáhla dvě minuty před koncem ztrátu na šest bodů, Brňanky nakonec dovedly zápas k výhře 89:78. „Domácí byli po tři čtvrtiny agresivnější, měli jsme dvaadvacet ztrát, to v takovém zápase nelze. Turnaj nás nezastihl v dobré formě, hráčky špatně komunikovaly,“ dodal Petrovický ke čtvrtému místu obhájkyň trofeje.


Královopolský kouč Marian Svoboda si naopak pochvaloval, že jeho svěřenkyně naplnily cíl, který si před turnajem daly. „Chtěli jsme vyhrát jeden zápas, což je úspěch. Trutnov jsme vůbec nepustili do vedení, z tohoto pohledu panuje spokojenost. I tak děláme ještě nevynucené chyby, doplácíme stále na nezkušenost. Turnaj jsme odehráli v agresivním pojetí a doufám, že si to dokážeme přenést i do české ŽBL,“ povídal Svoboda. Obě družstva se opět potkají začátkem března ve Final 6 ČP.


Středoevropská liga basketbalistek, zápas o 3. místo:


VALOSUN KP Brno – Kara Trutnov 89:78 (25:20, 46:36, 71:56)


Body: Sprague 25, Fontenette 16, Perostiyska 15, Borecká 11, Švrdlíková 10, Mrhálková 7, Sedláková 3, Adamcová 2 – Anderson a Ervin 19, Hindráková 17, fauly: 21:21, TH: 24/16 – 14/12, trojky: 1:2, doskoky: 26:34, rozhodčí Fuska a Gabara.


 Finále:


 DVTK Miskolc-ICIM Arad 58:85 (8:35, 28:55, 40:77)


Konečné pořadí FF CEWL 2012/2013
1. ICIM Arad
2. Work Force DVTK Miskolc
3. VALOSUN KP Brno
4. Kara Trutnov


 Celé fotoalbum ze zápasu o 3. místo - ZDE: http://rol11.rajce.idnes.cz/VALOSUN_KP_Brno_-_Kara_Trutnov_24.2.2013/ a z finálového zápasu + závěrečného ceremoniálu - ZDE:
http://rol11.rajce.idnes.cz/DVTK_Miskolc_-_ICIM_Arad_24.2.2013/

Arad na trůn, VALOSUN KP je třetíArad na trůn, VALOSUN KP je třetíArad na trůn, VALOSUN KP je třetíArad na trůn, VALOSUN KP je třetíArad na trůn, VALOSUN KP je třetí