Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Překvapivě napínavá bitva

Důstojně završily basketbalistky VALOSUNu KP základní část ŽBL, ve 22. kole  torzo královopolského týmu tři čtvrtiny zápasu zlobilo euroligového giganta ze Žabovřesk. IMOS nakonec zvítězil o 19 bodů 77:58, ale světové hvězdy Horáková a Ohlde musely pobýt na palubovce více jak třicet minut.


Vlažný vstup do brněnského derby  se hostům nevyplatil, VALOSUN KP vycítil šanci a rozjel se plnou parou vpřed. Kdo přišel do haly Vodova později, tak těžko mohl uvěřit výsledku 24:11. Rozdíl pak narůstal až na 30:13. Kouč VALOSUNU KP Svoboda prostřídal, šanci dostala dorostenka Němcová, z rotace naopak vypadla Pospíšilová. Ta si po necelých dvou minutách boje zranila kotník. Přidala se tak k dlouhodobým marodům Fontenette, Sprague a Danihlíkové... A dirigentku Sedlákovou tížily fauly.


IMOS se přece jen vzpamatovával ze šoku  a od 15. min. začal stahovat náskok. Do přestávky stihl otočit skóre a čekalo se, že jeho tlak bude pokračovat. Jenže domácí basketbalistky se nebály zvučných jmen a držely se v závěsu (48:51, 51:55). Síly ale ubývaly, favorit ve 36. min. bleskově odskočil na 20 bodů a splnil tak povinnost. Potlesk si však zasloužily i královopolské basketbalistky.  


"Parádní výkon v první části, v obraně i útoku, ale jak postupně ubývaly síly, tak se začala projevovat výšková převaha a silná lavička souseda z Rosničky. Zbytky našeho týmu bojovaly až do konce, což je příslib před náročným programem, kdy na Vodově absolvujeme i Final Four Středoevropské ligy," zhodnotil atraktivní bitvu domácí kouč Marian Svoboda. 


VALOSUN KP Brno - IMOS Brno 58:77 (24:11, 34:38, 51:57)


 Body: Adamcová 15, Borecká 14, Švrdlíková 12, Mrhálková 9, Vojtková, Miszkiel, Němcová a Sedláková 2 - Ohlde 18, Hanušová 16, Pecková 12, fauly: 16:9, TH: 8/5:16/11, trojky: 5:4, doskoky: 26:35, rozhodčí Paulík a Jedlička, 680 diváků.

Překvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitvaPřekvapivě napínavá bitva