Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby na Vodově

Základní část ŽBL vyvrcholí v sobotu a v neděli 9. a 10. února. Před posledním 22. kolem je jasno o složení skupiny A1 a pouze přímý souboj Slovanka - Karlovy Vary určí složení skupin A2 a A3. Protože se však všechny výsledky započítávají i do nadstavby, tak je stále o co bojovat i ve zbývajících duelech.


VALOSUN KP se chce posunout ze sedmé příčky vzhůru a vybojovat si tak schůdnějšího protivníka pro play off než jsou pro osmého a sedmého hrozící eurologoví velikáni USK a IMOS. Se sousedem ze Žabovřesk se družstvo z Králova Pole střetne právě v sobotu na Vodově.


Domácí tým se na brněnské derby těší, ale marodka po zápasech s VŠ a USK je stále velká. "Věřím, že v oslabené sestavě bez zraněných Američanek podáme statečný výkon a postaráme se o solidní úroveň utkání," prohlásil domácí trenér Marian Svoboda. Ten měl minulý pátek na Folimance proti USK k dispozici jednoho pivota a jednu rozehrávačku, příležitost tak dostala dorostenka Němcová. Vedení klubu hodlá před finišem ŽBL, CEWL a ČP kádr posílit o zkušenou podkošovou basketbalistku, ale ta by se nejdříve představila až na Final Four Středoevropské ligy.


V listopadu vyhrál IMOS na Rosničce s tehdy také citelně oslabeným VALOSUNem 100:53. V sobotu od 16.30 hod. na Vodově, kam se chystá spousta fanoušků ženského basketbalu, jsou "Žabiny" opět vysokým favoritem, nicméně domácí děvčata je chtějí potrápit.


Více i ve článku - ZDE: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/valosun-hlasi-pred-derby-s-o-s-20130208.html


 


 


 

Derby na Vodově