Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Final Four je blíž

Tak se hraje na mezinárodní scéně! I když se brněnským basketbalistkám dlouho v souboji  Středoevropské ligy se Spišskou Novou Vsí nedařilo, tak se postupně chytaly dobrou obranou.  A jako mávnutím kouzelného proutku to najednou šlo i v útoku -  skóre se zastavilo na pro VALOSUN KP příjemných 79:60. Final Four je zase blíž!


Přitom v prvním poločase se soupeři přetahovali o vedení, kdo byl chvilku na koni, vzápětí spáchal bláznivý kiks. Až od stavu 32:32 se podařilo domácím odpoutat na 40:32. Přestávka prospěla slovenskému družstvu (nehrála zraněná opora Jalčová), ale od stavu 44:42 byl duel v režii Moravanek. Pod košem úřadovala Američnaka Sprague, začaly padat i trojky (Mrhálková)  a protivník se dvěma bývalými Brňankani v sestavě Stehlíkovou a Zatloukalovou byl bezradný. 


"Ve velmi tvrdém utkání jsme  o svém vítězsví rozhodli důraznou obranou a zrychlenou hrou ve druhé půli. Devatenáctibodový náskok je příslibem do odvety, nicméně ještě se může ve skupině B mnoho zamotat. Bonusem je, že si zahrála celá naše lavička, poprvé doma mezi ženami se představila mladičká Slezáková," okomentoval bitvu na Vodově domácí kouč Marian Svoboda.


V hledišti královopolské haly byla přes konkurenci Euroligy v Žabovřeskách slušná návštěva, diváci odcházeli velice spokojeni. Tedy až na fanoušky Spišské Nové Vsi... Po 3. kolech CEWL a započítané předehrávce s DSK Basketball má VALOSUN KP na kontě 3 výhry a jednu porážku. Slušný odrazový můstek pro lednový finiš skupiny B.


 VALOSUN KP Brno-ŠKBD Spišská Nová Ves 79:60 (18:20, 40:32, 58:44)


Body: Sprague 23, Mrhálková 15, Fontenette a Švrdlíková 11, Sedláková 9, Pospíšilová 7, Borecká 3 - Palušná 20, Stehlíková 14, Smith-Williams 13, fauly: 16:12, TH: 18/13:14/9, doskoky: 35:34, trojky: 4:3, rozhodčí Paulík a Komprs, 400 diváků.


Celé fotoalbum ze zápasu - ZDE:


http://rol11.rajce.idnes.cz/Valosun_Brno_-_SKBD_Rucon_Spisska_Nova_Ves_28.11.2012/


 

Final Four je blížFinal Four je blížFinal Four je blížFinal Four je blíž