Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby na Rosničce

Po pohárové středeční vložce (VALOSUN KP vyhrál v Krnově 105:55 a ve 4. kole ČP přivítá 6.12. Hradec Králové) je o víkendu na programu 11. kolo ŽBL. V tabulce  třetí IMOS přivítá v brněnském derby sedmý VALOSUN KP. Hostující tým tak během týdne pozná sílu dvou euroligových gigantů - minulou sobotu statečně kladl odpor mistrovskému USK.


Zatímco celek z Králova Pole cestoval do Krnova, IMOS bojoval v Eurolize proti jednomu z nejlepších světových družstev Spartaku Moskva. Rusky potvrdily svoji dominanci po výsledku 95:63.  V ŽBL je IMOS v opačné roli. Po letním vyšperkování kádru hvězdami z USA (Ohlde), SR (Jurčenková) i ČR (Horáková) se od týmu s řadou reprezentantek (Pecková, Hanušová, Hejdová, Šujanová) a skvělou Švédkou Abdi nečeká nic jiného než bitva s USK o titul. Nebýt nečekaného klopýtnutí s VŠE, tak by předpoklady vycházely. Do kolektivu zapadla i ještě vloni opora VALOSUNu KP Vlková. 


Do sobotního zápasu (začátek je v 17 hod. na Rosničce) se po zranění už zapojí i hostující Švrdlíková, další pivotka Sprague má ještě nařízený klid. VALOSUN KP v minulosti několikrát odehrál   "za kopcem" solidní úseky a pobavil diváky. I proto  jistě zamíří do Žabovřesk také fanoušci z Králova Pole a postarají se o důstojnou kulisu městského derby.


V 1.lize basketbalistek se v Tišnově představí celky ze druhé poloviny tabulky, v sobotu Aritma (13.30), v neděli Kralupy (9.30). Po osmi kolech třetí VALOSUN je v obou zápasech favoritem a tak by si měl upevnit postavení na špici soutěže.


 

Derby na Rosničce