Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Parádní prvoligové vykročení

Úvodní zápasy v 1. lize  mají za sebou prvoligové  basketbalistky VALOSUNu, po rozdílém průběhu si připsaly dva cenné úspěchy.


Nejprve polehtaly nervy svých fanoušků, když po dramatické koncovce porazily Spartu (na jaře bojovala v baráži o ŽBL) 69:67. Tišnov za stavu 50:50 šel do slibného šestibodového vedení po trojkách Maturové a Švrdlíkové, ale Pražanky zabraly a ještě v posledních sekundách mohly strhnout výhru na svoji stranu. Jejich trojkový pokus 8 s před sirénou za stavu 67:65 se třikrát dotkl obroučky, ale síťkou nepropadl. Vzápětí vítězství královopolské rezervy pečetila Švrdlíková ze šestek.


V neděli se Pečky nestačily pod lavinou rychlých protiútoků domácích ani nadechnout a v poločase bylo rozhodnuto - 46:16. Po přestávce si zahrály všechny hráčky z tišnovské lavičky a soupeři se podařilo zkorigovat skóre.


Výsledky: VALOSUN Tišnov-Sparta Praha 69:67 (18:11, 37:34, 48:50)


               VALOSUN Tišnov - Pečky 76:57 (26:10, 46:16, 66:42)