Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

VALOSUN od prosince povede Svoboda

Začátek sezony Richard Klein, pak jako nouzové řešení Marek Šilhan a závěr ročníku Marián Svoboda. Basketbalistky brněnského VALOSUNu čeká další změna trenéra. Jsou zvyklé, všichni ze tří uvedených koučů už klub několikrát vedli. VALOSUN se oproti předsezonním předpokladům ocitl na desátém místě a klub musel reagovat.

Další tři důležité ligové zápasy ještě odkoučuje tradiční zachránce Marek Šilhan. „S Mariánem Svobodou jsme podepsali smlouvu v pondělí. Má ale ještě neodkladné záležitosti v zahraničí a proto k nám nastoupí až 12. prosince,“ vysvětloval šéf klubu Richard Foltýn.

Jeho úkolem je proplout ligovými duely a důstojně pokračovat ve Středoevropské lize, kde brněnský celek zatím sbírá samé porážky. „Máme zraněné Vlkovou se Zatloukalovou. Příležitost dostanou další mladé hráčky. Nejvyšší pivotka je na marodce, takže musíme přizpůsobit taktiku. Menší hráčky musí víc běhat,“ vrací se kouč Šilhan k tradičnímu královopolskému problému a jeho řešení.

Na staronovou tvář na brněnské lavičce se hráčky těší. „Výměna trenéra je velký impulz, protože horší to s námi asi být nemůže. Na spolupráci s trenérem Svobodou se těšíme. Především na jeho taktickou přípravu,“ mluvila za tým zkušená rozehrávačka Lucie Kysilková.

Brněnský klub si ve středu může alespoň částečně napravit reputaci ve Středoevropské lize. První zápas s rumunským Satu Mare na jeho palubovce byl zážitek pro všechny hráčky, a to nejen po basketbalové stránce. „Pro nás je teď evropská soutěž prakticky jen přípravou, jak se líp sehrát. Už se musíme upínat hlavně k domácí lize. Je dobře, že si zahrají i mladší holky, tak to má být,“ hlásila Kysilková.

Sestava rumunského celku slibuje zajímavé představení. To začíná zítra o půl šesté večer v hale ve Vodově ulici. Vstupenky na basketbal zároveň platí jako volné lístky na futsalové utkání Tanga o tři hodiny později.

(zdroj: brnensky.denik.cz)

VALOSUN od prosince povede Svoboda