Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Startuje EŽBL - začínáme s Pardubicemi!

S cílem navázat na loňské umístění a dávat opět příležitost děvčatům z vlastní líhně vstoupí do bojů v Excelsior ŽBL basketbalistky VALOSUNu. Trenéři Klein a Janík budují nový tým bez řady loňských opor. Nahradit některé zkušené hráčky nebude jednoduché, největší posilou je slovenská reprezentatka Eva Kmeťová. Z Hradce Králové se vrací dirigentka Kysilková, po pauze se mezi královopolskými koši objeví pivotka Danihlíková, z Rosničky přišly Borecká a Švrdlíková, novou tváří je i polská pivotka Miszkiel. „Chemie“ týmu v přípravných zápasech však fungovala výborně a odhodlání hráček předvádět bojovné a obětavé výkony je veliké.


První soupeř je zdánlivě přijatelný, Pardubice se na jaře zachránily pouze zásluhou rozšíření soutěže. Ale družstvo je o rok zkušenější a může kousat více než v premiérové sezoně mezi elitou. Podcenění by se Brňankám nemuselo vyplatit! Pokud chce VALOSUN držet krok s tradičními konkurenty, tedy zejména Trutnovem, Strakonicemi, Slovankou, K. Vary nebo Hradcem Králové, měl by i za pomoci fanoušků domácí prostředí změnit v pevnost. V hledišti bude i řada osobností města Brna (např. Petrové Švancara a Hubáček).


Utkání 1. kola EŽBL sice začíná ve středu 21. září v MSH na Vodově ulici přesně V 17.30 hodin, ale doprovodný program s řadou zajímavých atrakcí (nafukovací dvoukoš, 4 druhy trdelníku, trampolína rádia Krokodýl) startuje před hlavním vstupem do haly již od 17h – více v pozvánkovém plakátu ZDE!

Startuje EŽBL - začínáme s Pardubicemi!