Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ženy skončily bez medaile

Ve čtvrtfinále Excelsior ŽBL se basketbalistkám VALOSUNu podařil dokonalý obrat série s Trutnovem. V souboji o třetí místo poznaly, jak se cítily jejich soupeřky. Dvě úvodní výhry následovaly tři porážky. Ta poslední po výsledku 68:73 propíchla jejich bronzový sen jako pouťový balonek.

Už tradičně byl duel mezi brněnským týmem a Jihočeškami naprosto vyrovnaný. Až ve třetí čtvrtině utekly Strakonice na desetibodový rozdíl (41:51). I s tím si však VALOSUN poradil (56:55). Pak se mu ale přestalo dařit úplně vše (60:69). „Zklamání je obrovské. Ještě nikdy jsem s klubem nebyla tak blízko medaili jako letos. V sezoně nikdo nevěřil, že se dostaneme tak daleko,“ připomněla smutná hrdinka zápasu Veronika Vlková trable brněnského týmu z poloviny sezony (karanténa kvůli chřipce).

Vlková byla jednou ze tří hráček domácího družstva, které splnily přísné měřítko. Nastřílela 16 bodů a lépe pálily už jen dvě její spoluhráčky: Večeřová a Zrůstová. „Zdálo se mi, že jen několik málo hráček toužilo po výhře. Ostatní se jen vezly. Strakonice měly po medaili jasně větší hlad,“ uznal trenér Marek Šilhan, který převzal první tým VALOSUNu až po Novém roce a překvapivě s ním proplul až do medailových bojů.

Královopolský klub měl pod současným názvem možnost získat premiérový cenný kov v lize. V klíčových bojích ale letos není brněnským týmům přáno. VALOSUN skončil stejně smutně jako Frisco ve finále.

VALOSUN po dvou porážkách ve Strakonicích ztratil sebevědomí. Na rozdíl od strakonické trenérky Krämerové, která celý zápas poskakovala podél lajny a komentovala výroky sudích, působil domácí kouč naprosto klidným dojmem. „Mám za sebou kompletní sezonu s dorostem i s béčkem. Zůstal jsem v klidu, zato holky nervózní byly. Nevěřily si, bály se hrát,“ hodnotil Šilhan. Celkově lze hodnotit sezonu pod koši na Vodově ulici jako úspěšnou, byť bez třešinky na dortu. Tým se výkonnostně zvedl a z šestého místa ročníku 2009/10 se vyhoupl na čtvrtou pozici.

VALOSUN Brno - BK Strakonice 68:73 (20:20, 31:34, 49:51)
Body: Večeřová 20, Zrůstová 17, Vlková 16, Mrhálková 6, Mračnová 4, Svobodová 3, Křížová 2 - Uhrová 20, Ondřejová 13, Škrabalová 12. Fauly: 21:16, TH: 16/14:17/16, trojky: 4:3. Diváci: 800. Rozhodčí: Dolinek, Vondráček, Hošek. Konečný stav série: 2:3


Konečné pořadí ŽBL:
1. USK Praha, 2. Frisco Brno, 3. BK Strakonice, 4. VALOSUN Brno, 5. Slovanka MB, 6. Trutnov, 7. Karlovy Vary, 8. Hradec Králové, 9. VŠ Praha, 10. Pardubice.


(zdroj: brnensky.denik.cz)


---K dnešnímu dni je doplněna fotogalerie A-týmu a přibylo i album s fotkami u dorostenek.---