Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V Králově Poli se představí Arad

Zápasy v obou skupinách pokračuje ve středu Středoevropská liga basketbalistek (CEWL). Domácí premiéry absolvují Hradec Králové a Slovanka Mladá Boleslav, VALOSUN Brno bude hrát ve své hale podruhé za sebou.


Ve skupině A chce prodloužit dosavadní stoprocentní bilanci Prešov, který je v zápase proti VŠ Praha jednoznačným favoritem. Hradec Králové nastoupí v prvním domácím zápase v CEWL proti Wasserburgu. Německý vicemistr už na východě Čech jednou zabodoval, když vyhrál dramatický duel v prvním kole v Trutnově. 


Velká událost se chystá v Mladé Boleslavi, kde Slovanka absolvuje historickou domácí premiéru na evropské scéně. Soupeřem týmu, který si výborně vede v české Excelsior ŽBL (4-0), bude vídeňský soubor. Ten má za sebou velký debakl v Aradu. 


Šlágrem středečního dějství CEWL bude souboj dvou kandidátů na prvenství ve skupině B, v 17.30 hod. na Vodově ul. VALOSUN Brno nastoupí proti rumunskému ICIM Arad. Rumunky vedou bez prohry jednu ze skupin domácí ligy, v týmu mají dvě Američanky a Savičovou z Bosny. Družstvo táhnou i veteránky Toma a trojkařka Boriga. V úvodním kole VALOSUN zdolal v Králově Poli Slovanku 82:75 a Arad vysoko Vídeň 83:39. ,,Počítáme s tím, že budeme více točit i hráčky, které nedostaly tolik minut v sobotu proti Trutnovu. VALOSUN má s rumunským basketbalem díky Středoevropské lize bohaté kontakty, takže tušíme, že narazíme na tvrdý a rychlý celek s výbornou střelbou z dálky," řekl brněnský kouč Tomáš Veselý.