Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Začíná bitva o třetí místo v ŽBL

V minulém ročníku skončily šesté. Do Ženské basketbalové ligy přesto vstoupí hráčky VALOSUNu Brno ve středu (17.30 hod., Slovanka MB) s vyššími ambicemi. Nejlepším důvodem, proč věřit i ve stupně vítězů, je příchod Ivany Večeřové, pivotky vícemistryň světa.


Na úvodním utkání sezóny v Králově Poli si mohou diváci prohlédnout z ČBF zapůjčený pohár vícemistryň světa a také zakoupit permanentku za 99 Kč na celou sezónu!

Brňanky mají za sebou nezvykle tvrdou přípravu. ,,Nový trenér Tomáš Veselý dokázal už v přípravě realizovat naši představu agresivního basketbalu. Tak náročnou přípravu ještě naše hráčky neabsolvovaly," řekl na pondělní tiskové konferenci předseda klubu Martin Šibal.

Kouč Veselý předpokládá, že ligová soutěž bude s výjimkou nejlepších dvou týmů Frisco Sika Brno a ZVVZ USK Praha hodně vyrovnaná.

,,V boji o třetí místo budou silné zejména Trutnov, Hradec Králové a Slovanka. Chceme hrát hlavně atraktivní basketbal a přitáhnout diváky do hlediště," poznamenal kouč Veselý.

Večeřová posílila VALOSUN po návratu z angažmá v Galatasaray Istanbul. ,,Návrat do české nejvyšší soutěže po dvou letech beru jako výzvu. Nebudu ale v lehké pozici, zatím jsem s týmem trénovala pouze třikrát. Musíme si zvyknout na jiný systém hry," řekla Večeřová, bývalá opora konkurenčního Frisco Brno.

Další tahounkou by měla být bývalá reprezentantka Miloslava Svobodová. Obě pivotky ale trápí před začátkem sezony zranění. Svobodová si poranila kotník a Večeřové po náročném programu na nedávném mistrovství světa otéká v minulosti operované koleno.

Klub se vedle nejvyšší domácí soutěže připravuje i na start ve Středoevropské lize, kde se střetne ve skupině se Slovankou, Aradem a Vídní.


 


 



(zdroj basket.idnes.cz)