Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Katka a kouč v Makedonii

S jednoznačným úkolem vrátit český výběr do elitní skupiny A vyrazily do Makedonie české basketbalistky do 20 let. Mistrovství Evropy skupiny B hráček se uskuteční v makedonském městě Kavadarci od 16. do 25. července.



 Na "béčkovém" šampionátu se představí deset družstev, a to rozhodně z nikterak basketbalově exotických zemí. Slovensko, Maďarsko, Řecko, Izrael, Belgie, to jsou namátkou týmy, které budou mít rovněž zálusk na postup do elitní kategorie. Z makedonského turnaje tam zamíří dva celky, které nejlépe zvládnou play off. Nejprve jsou ovšem na programu duely v základních skupinách, z nichž se čtyři nejlepší družstva z každé skupiny podívají do vyřazovacích bojů, kde se odehrají bitvy ve čtvrtfinále, semifinále a finále. Postup do elitní divize A mistrovství Evropy žen do 20 let pro rok 2011 si zajistí oba finalisté.

 

 V českém týmu se představí i dvě členky širšího kádru ženské reprezentace Bartoňová a Hanušová, které byly uvolněny v průběhu června z přípravy národního družstva před mistrovstvím světa. A také naše Katka Sedláková a kouč Tomáš Veselý!

 

Program zápasů českého týmu ve skupině B:

 

pátek 16. července: Česko - Maďarsko

sobota 17. července: Makedonie - Česko

úterý 20. července: Česko - Velká Británie

středa 21. července: Belgie - Česko

 

Nominace ČR pro ME žen do 20 let skupiny B:

 

Lenka Bartáková (Sokol Hradec Králové)

Kateřina Zavázalová (Sokol Hradec Králové)

Klára Rosenbaumová (Sokol Hradec Králové)

Renáta Březinová (Sokol Hradec Králové)

Petra Záplatová (Kara Trutnov)

Dana Kušlitová (Kara Trutnov)

Alena Hanušová (Frisco Sika Brno)

Pavla Švrdlíková (Frisco Sika Brno)

Kateřina Bartoňová (ZVVZ USK Praha)

Kateřina Sedláková (VALOSUN Brno)

Adéla Filařová (Slovanka MB)

Aneta Půlpánová (BA Sparta Praha)

 

Trenér: Jiří Johanes

Asistent trenéra: Tomáš Veselý

Technický vedoucí: Tomáš Kaprálek

Katka a kouč v Makedonii