Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavím, že jsem přežila

Byla to pro ní zvláštní sezona. Na palubovku naskočila po návratu z mateřské v říjnu a se svým comebackem se dlouho srovnávala. Když se to basketbalistce Miloslavě Svobodové konečně povedlo, vyřadil ji ze hry nejprve natržený sval, poté operace slepého střeva a naposledy zánět průdušek.

,,Slavím, že jsem tuhle sezonu vůbec přežila," směje se šestadvacetiletá pivotka brněnského VALOSUNu, který letos skončil na šestém místě ženské nejvyšší soutěže.

Loni vám patřila čtvrtá příčka, letos jste se umístily o dvě níže. Mohlo to být lepší?
Vzhledem k nepovedenému začátku ligy jsme asi výš být nemohly, i když od pátého místa nás dělil kousek.

V rozhodujícím duelu s Karlovými Vary jste šly do poslední části zápasu se sedmibodovým náskokem. Kde se stala chyba?
Nechaly jsme rozstřílet Magerčiakovou, které se do té doby moc nedařilo. Pak byly Vary ve větší pohodě. Škoda, měly jsme je na lopatě. Chyběla nám zraněná Míša Zrůstová, prostě někdo, kdo by nás potom dotáhl k vítězství.

Oslavíte šesté místo?
Já slavím, že jsem tuhle sezonu vůbec přežila. V podstatě jsem s ní původně kvůli mateřské vůbec nepočítala, jenže Sára Basová nesplnila představy. Chtěla jsem holkám pomoct. Na tu bídu, která mě během celého ročníku potkala, to snad nebylo tak špatné. Odehrála jsem dobré zápasy.

Jste ráda, že už tuhle sezonu máte za sebou?
Každopádně. Máme čtrnáct dní volno. Čeká nás maškarní ples, jedeme do vinného sklípku, pak si pořádně odpočinu. Od května nám začínají tréninky, popravdě se už těším, že pořádně zamakám a vrátím se do formy. Je to taková moje malá výzva. (smích)

S reprezentační pozvánkou na přípravu pro mistrovství světa, které bude i v Brně, nepočítáte?
Nic mi nepřišlo a já si myslím, že po mě nikdo netouží. Sice jsem měla poslední zápasy docela dobré a vím, že se dokážu na takové akce vyhecovat, ale nejsem fyzicky v pořádku. To trenéři nároďáku nejspíš ví, proto jim do konceptu nejspíš nezapadám.

Takže u telefonu nečekáte?
Ne, čekám až mi malej (syn Martin – pozn. red.) začne chodit. Už by to mělo být brzo. (úsměv)

(zdroj brněnský.deník.cz)