Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jedna série skončí

Karlovy Vary mají v sestavě K. Hrabákovou


Desetidenní pauzu má za sebou Ženská basketbalová liga. Karlovy Vary suverénně vedou skupinu A2, v poli stíhačů je i VALOSUN. V sobotu 6. února na sebe oba celky narazí od 16.30 h. v Králově Poli. Mohla přestávka rozjetým basketbalistkám ublížit? "To budeme hodnotit později," říká karlovarský kouč Tomáš Veselý.

Přestávku jeho tým vyplnil třemi způsoby. "Holky měly tři dny volna, další tři dny jsme hodně běhali a od čtvrtka se věnujeme taktické přípravě na další zápas," popisuje Veselý. Podobně volno v době pohárového Final Four v Ml. Boleslavi měl i VALOSUN.

S VALOSUNem se Lokomotiva střetne v Městské hale míčových sportů v Brně. Bude to zajímavý a asi i vyrovnaný duel, skončí totiž jedna série. Narazí na sebe v nadstavbě dosud neporažené celky - Lokomotiva vyhrála celkem pětkrát v řadě, VALOSUN čtyřikrát. Věřme, že naše brněnská děvčata svoji šňůru úspěchů ještě rozšíří.Po rozpačitém rozjezdu do sezony nabral VALOSUN dech. Podle Veselého je důvodem příchod Slovenky Zuzany Mračnové z Nitry a nárůst formy reprezentační pivotmanky Miloslavy Svobodové. ,,Po mateřských povinnostech se rozehrála." 

Dalším faktorem je stabilně nejlépe střílející dvojice ligy Veronika Vlková -Michaela Zrůstová. "Ubránit je zůstává základem úspěchu," ví Veselý. Pak se může splnit cíl, který si dal s týmem před odjezdem do Brna. "Chceme tam uspět. Měli bychom být v pohodě, ale jednoduché to nebude." Nejdůkladněji zná soupeře karlovarské křídlo Katarína Hrabáková.

Vždyť do lázní přišla v polovině prosince právě z Brna. "Neptal jsem se jí na nic ohledně soupeře," říká Veselý. Podle karlovarského trenéra to ani nebylo nutné. "Dnes jsou všechny zápasy v přímém přenosu na internetu, navíc se známe z dřívějška." Čím tedy soupeře překvapit? "Týmy jsou čitelné. Záleží na momentální formě a jak k tomu přistoupí hráčky," říká Veselý.

Šest kol před koncem nadstavbové části se mu na tabulku může pohlížet příjemně. Jeho Lokomotiva vede suverénně skupinu A2, se třemi body náskoku na Hradec Králové a čtyřmi na dvojici Strakonice, VALOSUN. Před sebou má ovšem tři zápasy venku.
"Uděláme vše pro udržení celkově pátého místa. Náskok nesmíme podcenit, aby nedošlo k uspokojení. Musíme jít zápas od zápasu a vozit body i z venku," naznačil před důležitou bitvou v Brně Tomáš Veselý. Brněnští diváci si o přestávce mohou zasoutěžit o vstupenky na MS žen a produkty firmy VALOSUN.

Pohled do historie vzájemných zápasů
ŽBL 2009/10
12.12.2009 Loko K. Vary - VALOSUN Brno 68:52 (15:17 34:28 55:39)
21.10.2009 VALOSUN Brno - Loko K. Vary 76:85 (29:20 52:44 64:61)
ŽBL 2008/09
22.11.2008 Loko K. Vary - VALOSUN Brno 76:99 (16:24 37:46 57:70)
01.10.2008 VALOSUN Brno - Loko K. Vary 92:82 (20:16 46:33 71:57)

(převzato z basket.idnes.cz)