Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Lvice od října doma nevyhrály

V nadstavbové části skupiny A2 ŽBL se VALOSUN podívá v úvodu do východních Čech. V sobotu 16. v 16 hodin bude bojovat s hradeckými Lvicemi. Oba týmy se spolu utkaly dvakrát během základní části a každý se radoval z jednoho vítězství. Nejprve dokázaly ve 2. kole zvítězit Lvice v Brně 69.77, aby pak v kole jedenáctém zvítězily Brňanky v Hradci Králové 84:55. 

Královéhradecké basketbalistky hrály až do posledního kola o postup do skupiny A1, ale po dvou porážkách od Slovanky Mladá Boleslav je čeká skupina druhá. Cílem Lvic je podle komentáře na jejich stránkách skončit do druhého místa a mít tak ve čtvrtfinále naději na postup do dalších bojů. V zápase s Brnem by hradecké hráčky rády ukončily nelichotivou bilanci na domácí palubovce, když ve svém prostředí vyhrály naposledy 21. 10. 2009! Zápas s VALOSUNem je pro Hradec hodně důležitý a rychle po něm za sebou půjdou další. Úspěchy vynesou tým na výhodné místo pro play-off, neúspěchy mohou být nepříjemné.

"Dobré pro naše hráčky je, že sehrajeme deset patrně naprosto vyrovnaných zápasů, kde se bude hrát na krev. Na druhé straně se může stát spousta věcí. Dvakrát prohrajete a jste v problémech," netají se hradecký trenér Volejník.

Příkladem může být sobotní duel. Když ho Hradec vyhraje, vzdálí se v tabulce předposlednímu VALOSUNu na poměrně bezpečný rozdíl. V opačném případě si hodně zkomplikuje situaci.

"Doma už musíme začít vyhrávat," vyzývá Volejník, "pak bychom neměli mít problém se dopředu dostat." Jedním z přemožitelů byl i VALOSUN. "Dost nás přejel, navíc se teď ještě posílil," poznamenal hradecký trenér. Týmu pomůže, že se do zápasů už zapojí dlouho zraněné opory Ovsíková a Březinová. "S výjimkou Horákové bychom měli být po delší době znovu kompletní," těší se Volejník před důležitou částí letošní sezony.

Trenéři VALOSUNu pečlivě studovali na videu nejen vzájemné zápasy s Hradcem, ale i ligové duely, kde Lvice na hřišti kralovaly. V kádru visí otazník nad startem Míly Svobodové, hráčky jsou nažhavené a odhodlané navázat na 35. minut zápasu ve Strakonicích, v nichž měly vývoj pod kontrolou.