Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zuzana Mračnová:Postavení klubu je pro mě motivací

Ve svém životopise má kromě angažmá ve Slovanu Bratislava nebo Nitře uvedené zajímavé basketbalové destinace. Třeba portugalskou Madeiru nebo rakouský Wels. Devětadvacetileté slovenské křídlo Zuzanu Mračnovou však podobná exotika po přestupu do brněnského VALOSUNu nečeká. Týmu trenéra Richarda Kleina bude pomáhat v záchraně nejvyšší ženské soutěže.

Proč padla vaše volba na VALOSUN?
V Brně jsem byla na zkoušce už před sezonou, nedávno se mi vedení ozvalo znovu. Bylo to těžké rozhodování, ale nakonec jsem Nitru opustila. Česká liga je kvalitní, dost jsem se těšila.

Už máte za sebou první dvě utkání v lize proti Strakonicím. Byla jste se svými výkony spokojená?
Oba zápasy jsme prohrály, takže jásat nemůžu. Ale za sebe musím říct, že hlavně druhý duel se mi povedl. Samozřejmě potřebuju ještě čas.

Valosun má hodně mladý kádr. Počítáte s tím, že část zodpovědnosti za výsledky teď bude ležet na vás?
Jasně, nijak zvlášť mi to ale nevadí. Jsem přece nejstarší v týmu. I přesto jsem stihla poznat, že holky mají z ligy nasbíraný dostatek zkušeností.


A neodrazovalo vás současné postavení Brňanek v tabulce?
To vůbec, spíše jsem situaci brala jako motivaci. Jsem přesvědčená, že umístění neodpovídá síle kádru. Určitě máme na víc, i když liga je hodně vyrovnaná. My teď musíme hlavně zlepšit naše výkony a vyhrát co nejvíc ze zbývajících zápasů.


 


(převzato z brnensky.denik.cz)

Zuzana Mračnová:Postavení klubu je pro mě motivací