Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bojujeme o play off

O víkendu se uzavřela základní část ženské basketbalové ligy. Brněnské kluby Frisco Sika Brno a VALOSUN se po úvodních osmnácti zápasech ocitly na opačný pólech tabulky. Zatímco „Žabiny“ se vyhřívají na čele, Valosunu patří před startem nadstavbových částí deváté místo a čeká ho tuhý boj o play off.

V Králově Poli mají starosti. VALOSUN, čtvrté nejlepší družstvo loňské sezony, se s pěti výhrami a třinácti porážkami zařadil na devátou příčku tabulky, tedy těsně pod umístění, které zaručuje účast ve vyřazovací části. „Samozřejmě s tímhle nemůžeme být spokojení. Absolutně nám nevyšel začátek, proto jsme i vyměnili kouče,“ připomněl trenérskou rošádu Richarda Kleina za Stanislava Petra předseda Valosunu Martin Šibal. „Věřím, že máme na to, abychom bojovali o vyšší příčky,“ dodal.

O ty se klub z Králova Pole popere v deseti zápasech skupiny A2, která zahrnuje týmy od pátého do desátého místa. Cílem VALOSUNu je postup do play off. „Jednoznačně se chceme dostat mezi nejlepší čtyři ve skupině, i když teoreticky se musíme připravovat i na souboj o záchranu. To si ale nepřipouštíme,“ prohlásil předseda klubu.

Přes koho povede cesta? „Zkusíme předběhnout pražské VŠ, které se nedávno posílilo, a také Strakonice. S nimi jsme sice nedávno dvakrát prohráli, ale to bylo i kvůli zranění Míly Svobodové. Ta už by měla být brzo v pořádku,“ uvedl Šibal, kterému se v minulém týdnu podařilo do týmu přitáhnout výraznou posilu. Ze slovenské Nitry zlákal devětadvacetiletou Zuzanu Mračnovou. „Jsem rád, že se rozhodla nám pomoct,“ řekl Šibal.

(s využitím brnensky.denik.cz)