Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Krušná cesta, těžký soupeř

Posledním kolem dlouhodobé části pokračuje v sobotu ŽBL. Bude tak dohrán maratón osmnácti mistrovských utkání a poté bude následovat tzv. nadstavbová část. V té se střetnou mezi sebou týmy na 1.-4. místě tabulky, které vytvoří horní tabulkové patro. Týmy na 5.- 10. místě vytvoří spodní patro a budou hrát také jen mezi sebou. Prvních osm bude postupovat do play off. Týmy na 9.a 10.místě budou hrát o udržení v sérii play out.

O lákavou čtvrtou příčku se dopoledne v televizním duelu střetne mladoboleslavská Slovanka s Hradcem. Ve středu v Hradci jasně zvítězila Slovanka, ale Hradec hraje lépe venku, což v minulosti několikrát dokázal. Přesto je Slovanka favoritem a historický úspěch v podobě postupu mezi nejlepší čtyři by si neměla nechat uniknout. Zápas začíná v 10.30 ve sportovní hale v Mladé Boleslavi.

Již v 15.00 h. začíná utkání kočky s myší nebo-li duel USK se Spartou. Ve středu vyhrál USK více než o šedesát bodů. Nejinak tomu bude v sobotu, navíc USK hraje doma na Folimance.
O dvě hodiny později se začíná ve Strakonicích a v brněnské hale Rosnička. Ve Strakonicích přivítají brněnský VALOSUN a hostující basketbalistky mají po středečním výpadku právě s Jihočeškami co napravovat. Pokud chtějjí do play off, je třeba zvítezit! Vzhledem ke kalamitě čeká Královopolačky krušná cesta -a těžký soupeř s neudržitelnou Reisingerovou. Vedoucí Frisco přivítá třetí Trutnov a výhra Žabin je více než pravděpodobná.

Poslední utkání začíná v 17.30 v Karlových Varech, které přivítají posílené VŠ Praha. Naděje domácích na postup do první čtyřky je mizivá a v podstatě padla po středeční třicetibodové prohře s VŠ. Ty budou chtít zvítězit znovu a půjčené trio Pecková, Bartoňová a Šujanová pro to jistě udělá maximum.


Krušná cesta, těžký soupeř