Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Úkol Valosunu - ubránit Mišurovou

Dramatické duely nabízí páté ligové kolo ŽBL, které se hraje ve středu. Na obou pólech tabulky přituhuje. Od středy bude již jen jeden tým bez porážky a jeden tým bez výhry. Střetnou se totiž, jak neporažení giganti ŽBL USK a Frisco Brno, tak kluby, které ani jednou nevyhrály.


O první vítězství v lize se střetne BA Sparta s dalším pražským protivníkem VŠ Praha. V 17.15 hod začíná v pražských Stodůlkách boj o historicky první výhru v ŽBL. Bude se z vítězství radovat domácí BA Sparta nebo hostující pražský celek VŠ Praha? Lepší výkon v minulém kole podaly VŠ Praha, které na domácí palubovce dlouho vzdorovaly královehradeckým lvicím.


V 17.30 hod začíná v Brně duel mezi Valosunem a Karou Trutnov. Valosun má na ligovém kontě pouze jednu výhru, zatímco Kara podlehla jen USK. Proto jsou favoritem hosté, ale Valosun bude chtít svou bilanci vylepšit. Podaří se domácím ubránit dirigentku Mišurovou?


Největší pozornost 5. kola ŽBL bude upřena na pražskou Folimanku, kde od 18.00 hod svedou boj o prvenství největší rivalové českého ženského basketbalu, ZVVZ USK Praha a Frisco Sika Gambrinus. Bude to jejich první zápas od dubnové finálové série ŽBL. Hráčky USK se teprve v pondělí ráno vrátily z mezinárodního turnaje v Jekatěrinburgu a dohánějí spánek i časový rozdíl.


Od 18.30 hod začíná ve Strakonicích zápas domácího celku se Slovankou MB. Oba soupeři mají na kontě shodně dvě výhry a dvě prohry. Mírným favoritem jsou strakonické basketbalistky, ale ani Slovanka není bez šance, obzvláště pokud zopakuje výborný výkon proti Valosunu.


Poslední utkání začíná v 18.30 v hale Sokola Hradec Králové, kde se představí Karlovy Vary. Ty o víkendu odpočívaly, zatímco domácí dlouhánky se trochu trápily na Folimance proti VŠ Praha.

Úkol Valosunu - ubránit Mišurovou