Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Elitní sestava třetího kola

Po vzoru mužské MNBL se proBasket.cz rozhodl sestavovat All stars tým každého kola ŽBL. Jak tedy vypadá „probasket“ tým 3. kola ŽBL?


Z týmu ZVVZ USK Praha byla vybrána Cathrine Kraayveld, která se při své premiéře do statistik ŽBL zapsala 21 body. Svým výborným komplexním výkonem naznačila, že by to mohla být ona, kdo bude nejlepší nástupkyní Michaely Ferančíkové, která skončila s aktivní kariérou. Do USK přišla z Košic a v létě působila v týmu WNBA New York Liberty.


Pouze 163 cm vysokou slovenskou rozehrávačku Darinu Mišurovou z Kary Trutnov jsme vybrali na základě jejího vynikajícího výkonu proti Hradci Králové, kdy svými 31 body přispěla ke konečné radosti Trutnova. Byla motorem svého celku a i svými výkony v předchozích kolech ŽBL byla klíčovou oporou svého týmu. Zřejmě prožívá nejlepší období své kariéry.


Zástupkyní poražených týmů ve 3. kole ŽBL je Eva Horáková, která po svém návratu odehrála nejlepší partii v dresu hradeckých lvic. Bohužel, ani jejích 22 bodů na Trutnov nestačilo, přesto společně se Steffanovou patřila k tahounům svého celku. Výborně střílela i doskakovala. V prvním kole nastřílela 9 bodů, ve druhém 17. Kolik to bude příště?


Reprezentační pivotmanka Frisca Brno Petra Kulichová excelovala ve včerejším utkání proti Slovance. Dala 23 bodů a zejména ubránila nejlepší hráčku Slovanky Lenku Šípovou, která dala pouze 6 bodů. Petra má dobrou formu a výborně si rozumí i s německou pivotmankou Fröhlichovou.


Poslední hráčkou, která se probojovala do All stars týmu 3. kola ŽBL, je Michaela Zrůstová, nejlepší střelkyně a křídlo Valosunu Brno. Především jejích 27 bodů nezpůsobilo senzaci v podobě výhry pražského družstva BA Sparta Praha. Hráčky Sparty si s ní nevěděly vůbec rady a její střelecký koncert ji zaslouženě dovedl do „probasket“ týmu 3. kola.

Elitní sestava třetího kola