Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Valosun omladil a počeštil kádr

Vstup do Městské haly bude pro fanoušky zdarma


Už žádné Američanky. Basketbalový klub Valosun Brno se rozhodl sázet na české hráčky. "Je to nejen levnější, ale zároveň i lepší pro český basketbal, vůči kterému cítíme zodpovědnost," vysvětluje předseda oddílu Martin Šibal.
 
Valosun zároveň výrazně omladil, ovšem to neznamená, že by se vzdal svých ambicí. Vždyť v předchozích dvou sezonách se zařadil mezi českou elitu, když v lize dvakrát obsadil čtvrté místo. "Letos jsou cíle o něco skromnější, chceme skončit do šestého místa a cokoliv navíc by bylo plus. Ovšem ani obhajoba čtvrté příčky nemusí být úplná utopie," doufá Šibal.

Brněnský tým má totiž v rukávu eso, které se chystá vytáhnout až v průběhu sezony. A to reprezentantku Miloslavu Svobodovou, vracející se po mateřské dovolené. "Nastoupí, až se dá kondičně dohromady, což by mělo být v listopadu nebo prosinci. S ní naše síla vzroste," očekává trenér Stanislav Petr.

Do té doby si bude muset vystačit s mladými hráčkami. "Kromě tří jsou všechny bez zkušeností, náš věkový průměr je 21 let, což nás může trochu limitovat," sděluje Petr. "Ale už v přípravě si hráčky zvykaly na to, že jsou všechny pro tým důležité. Doteď byly zvyklé na to, že zápasy odtáhly tři čtyři opory."

Těmi byly především Američanky Loudenová a Millerová. Jenže ta první odešla do Španělska a druhou si po zviditelnění ve WNBA vyhlédlo francouzské Mondeville.

"Ale po jejím příletu mi zděšeni volali, kolik u nás vážila, protože teď prý má 107 kilogramů. Po skončení sezony asi jen ležela na pláži," řekl manažer Valosunu Jaroslav Michálek. "Do Vánoc teď musí shodit 20 kilo."

Jedinou neslovenskou zahraniční akvizicí Valosunu, na jehož zápasy bude vstup zdarma, je nyní Belgičanka Sara Basová.
(převzato z MF Dnes)

Valosun omladil a počeštil kádr